• Uitslagen oefenduels XerxesDZB(za)

 • Zaterdag 4 augustus RVVH - XerxesDZB: uitslag 2-1 (0-0)

  De zaterdagselectie van XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag het oefenduel van het uit de Hoofdklasse gedegradeerde RVVH met 2-1 verloren.

  De ploeg van Marco Jalink kwam door een schitterende vrije trap van Raoul Gangadin op 0-1. De linksback schoot de bal vanaf de rand 16 prachtig in de kruising.

  10 minuten voor tijd gaf de arbiter die een hele matige dag had een zeer merkwaardige strafschop. Het leek op een goed makertje voor eerder in het duel. De strafschop werd benut door een oude bekende van XerxesDZB. Spits Brandon Konemann schoot de strafschop feilloos binnen achter doelman Roy Spierings. 2 minuten later stond Konemann op de goede plek en zorgde voor de 2-1 wat ook de uitslag was van dit duel.

  Dinsdag 7 augustus Vv Rijsoord - XerxesDZB: 2-1 (2-0)

  Afgelopen dinsdagavond speelde de ploeg van Marco Jalink een oefenwedstrijd uit bij vv Rijsoord. Al binnen 1 minuut stond het 1-0 voor de ploeg uit Ridderkerk. Op het middenveld was er een botsing tussen Jan Tuitel en een speler van Rijsoord. De bal met veel geluk voor de voeten van de spits van Rijsoord en schoot bal feilloos binnen.

   De 1e helft was slordig aan de kant van XerxesDZB. Rond de 27e minuut kwam Rijsoord op een 2-0 voorsprong een goede voorzet werd ingekopt door de spits van Rijsoord. XerxesDZB creerde nog een aantal kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet.

  In de 2e helft keerde de van vakantie teruggekeerde Mike Navajas in de ploeg en zorgde na een uur spelen voor de 2-1 door een strafschop goed binnen te schieten. De laatste 20 minuten speelde XerxesDZB een stuk sterker en kreeg het nog een grote kans via de spits Robin Driesse van XerxesDZB. De doelman pareerde de bal goed en ook in 2e instantie kon de doelman redding brengen. Kort hierna floot de scheidsrechter af.

  XerxesDZB gaat het komende weekend op trainingskamp naar Rockanje. Volgende week dinsdag 14 augustus is de eerstvolgende oefenwedstrijd uit bij 2e divisionist svv Scheveningen. De aftrap in Scheveningen is om 20:00 uur.