• Bijzondere gastspeler bij XerxesDZB JO13-1!

 • Dinsdagavond werden de kids van JO13-1 letterlijk en figuurlijk overvallen door een jongeman met capuchon en een microfoon.
   
  Het was namelijk Nevil Troost die nietsvermoedend de poorten van het Faas Wilkes Sportpark binnenreed en vol in de remmen moest. Vanachter de bosjes kwam ineens niemand minder dan Soufiane Touzani verstopt onder zijn capuchon met een sporttas en een microfoon tevoorschijn. 
   
  Bekomen van de schrik en na een kort gesprekje voor de camera (zie foto) kon Nevil zijn weg vervolgen op zijn fiets met Touzani achterop. 
 • Maar waarom een sporttas????
   
  Na het parkeren van de fiets lopen de mannen met zn tweeën naar trainer Tony Pengel om elkaar te groeten. Tony en Touzani hebben elkaar al eens eerder ontmoet en houden een kort gesprekje. Niet veel later gaat Touzani richting de kleedkamer van JO13-1, onderweg komt hij al een aantal spelers tegen en die groet hij vriendelijk. Zodra de jongens doorhadden dat hij op zoek was naar hun kleedkamer worden ze een beetje zenuwachtig en kijken elkaar vol verwachting aan.
   
  In de kleedkamer zitten dan al Nevil, Bryan en Mauro te wachten. Achter gesloten deuren wordt er nog het één en ander besproken en gelachen. Het is de schrijver van dit stukje helaas niet bekend wat er precies besproken is, maar het moet heel gezellig zijn geweest. Het lachen hielt niet meer op, zeker niet toen Senna de kleedkamer binnenkwam. Naar mijn idee werd hij bij binnenkomst in het ‘ooytje’ genomen door zijn teamgenoten en Touzani.
   
  Het enige dat ik wel weet, is wat er gevraagd werd door Touzani, en dat verklaart ook waarom hij een sporttas bij zich had, hij heeft de kids gevraagd of hij met hun mee mocht trainen. Uiteraard was het antwoord volmondig JA!
 • De reden van zijn bezoek is dat hij een nieuw item moest maken voor ING Only Football. Dit is een YouTube kanaal waar veel voetbalgerelateerde filmpjes op verschijnt. Nu leek het Touzani leuk om eens te kijken of hij een leuk nieuw item kon maken door een hele training mee te draaien met een JO13 team. Hij kwam dus niet om de training over te nemen of trucjes te laten zien, nee, hij zou alleen maar mee komen trainen.
   
  Het geluk was voor onze jongens dat hij XerxesDZB JO13-1 als eerste club heeft benaderd om dit item te schieten. Hij zal dit met nog een paar JO13 teams gaan doen en dan moet nog blijken of zijn productieteam nog mooie, leuke en grappige dingen kunnen monteren tot een leuk filmpje. Het blijft dus nog wel even de vraag of dit wel wordt uitgezonden op hun YouTube kanaal.
   
  Touzani heeft van het begin tot het eind meegetraind. Heeft veel meters moeten maken, hier en daar een trucje laten zien, en zijn uiterste best moeten doen om te winnen. Dat ging niet vanzelf.... Hij gaf later ruiterlijk toe dat hij er echt wel doorheen zat en de laatste partij op zn tenen liep. Tussen alle oefeningen heeft Touzani voor de camera uitgelegd wat de bedoeling was van de oefeningen en nog wat kleine interviewtjes gedaan. 
  Na de training en het douchen zijn ze nog in de kantine geweest voor een kort groepsgesprek voor de camera en was er nog tijd voor een foto of selfie met Touzani. 
   
  Voor de jongens was het een geweldige ervaring (voor Touzani uiteraard ook!) en ze vonden het allemaal geweldig om mee te maken. 
  Kregen ze een paar weken geleden nog training van Edward van Gils, was het nu Touzani die even langs kwam wippen. WHO’S NEXT !!!
   
  Hieronder enkele foto’s van Touzani en de kids en bekijk de filmpjes op de Facebookpagina van JO13-1 hier.