• XerxesDZB maken wij met elkaar, vóór de leden en dóór de leden. Blij zijn wij dan ook met de ruim 170 vrijwilligers, die actief zijn om het onze leden, hun ouders/verzorgers, trouwe fans en de bezoekende teams naar hun zin te maken. Samen maken wij de club!

  Je vindt onze vrijwilligers op het veld, langs de lijn, achter de bar, in een commissie of het bestuur. De meesten zijn regelmatig op de vereniging, maar er zijn ook taken die minder tijd vragen of lekker thuis kunnen worden opgepakt. Het is wel duidelijk dat zonder vrijwilligers de velden er niet zo mooi bij liggen, de wedstrijden niet worden ingedeeld, geen training wordt gegeven of toernooi georganiseerd, de ballen niet opgepompt worden en de bar gesloten blijft.

  Dit betekent wel dat wij altijd op zoek zijn naar vrijwilligers, die de handen uit de mouwen willen steken voor de vereniging. Met een paar uurtjes kan je al veel betekenen en ook is het vaak mogelijk om een taak samen uit te voeren als duo of in een commissie. Om het nieuwe seizoen met volle kracht te kunnen opstarten zijn wij nog hard op zoek naar meerdere vrijwilligers. Aanmelden kan via vrijwilligers@xerxesdzb.nl. Bekijk hieronder de beschikbare functies:

  SOCIAAL COÖRDINATOREN

  Als sociaal coördinator werk je samen met de technisch coördinator van de jeugdafdeling. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van het sociaal jeugdbeleid van de afdeling, dus je bent het aanspreekpunt voor ouders/verzorgers en leiders en geeft ondersteuning aan de trainers. Omdat vele handen licht werk maken willen wij de taken graag verdelen per lijn. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar sociaal coördinatoren voor de O7/8, O9 en O11

  TECHNISCH COÖRDINATOR MIDDENBOUW

  Voor de TC zijn wij voor de middenbouw (O13 t/m O17) op zoek naar een technisch coördinator. Je bent verantwoordelijk voor het technisch beleid van de vereniging en de begeleiding van de  selectieteams. Je bent het aanspreekpunt voor ouders/verzorgers en leiders en geeft ondersteuning aan de trainers.

  WEDSTRIJDSECRETARIS

  Wil je graag een bijdrage leveren om de leden van XerxesDZB lekker te laten voetballen? De wedstrijdsecretaris is een spilfunctie binnen onze club. De KNVB plant de wedstrijden in, maar de wedstrijdsecretaris zorgt voor de tijds- en veldindeling gedurende de competitie- en bekerwedstrijden, maar ook de inhaalwedstrijden. Ben jij gestructureerd, oplossingsgericht en flexibel en vind je een goede planning maken uitdagend en leuk om te doen? Dan ben jij misschien wel de nieuwe wedstrijdsecretaris, die wij zoeken.

  SCHEIDSRECHTERSCOÖRDINATOR

  Voor het regelen en indelen van scheidsrechters voor onze thuiswedstrijden, m.u.v. de selectieteams die een KNVB-scheidsrechter krijgen toegewezen, zijn wij op zoek naar een scheidsrechtercoördinator. Er is een vaste pool van scheidsrechters beschikbaar en je regelt veel via email, telefoon of WhatsApp. Het is niet noodzakelijk dat je zelf ervaring hebt als scheidsrechter, maar dat mag natuurlijk wel.

  BAR OF KEUKEN

  Als vrijwilliger in ons horecateam heb je een zeer sociale functie met veel menselijk contact. Je bent toch vaak hét gezicht van de vereniging voor leden, ouders en bezoekers. Wij zoeken mensen voor zowel de bar als in de keuken, dus geef vooral aan waarnaar jouw interesse uitgaat. Tevens kan je hier nog een leuke extra zakcentje mee verdienen!

  VRIJWILLIGERSCOMMISSIE

  Deze nieuwe commissie is er om het vrijwilligersbeleid vorm te geven en vrijwilligers te vinden én binden. Samen zijn jullie het eerste aanspreekpunt, blijven jullie in overleg met commissies en bestuur over evt. versterking, organiseren jullie jaarlijks leuke activiteit(en) voor vrijwilligers.

  FLEXPOOL

  Wil je wel meebouwen maar heb je niet heel veel tijd over? Geef je dan op voor onze flexpool en dan nemen we contact op als we op zoek zijn naar hulp voor een paar uurtjes, bijv. bij clubactiviteiten, toernooien, klussen.

  JIJ BOUWT TOCH OOK MEE MET XERXESDZB!

  Dus wat is jouw talent of wat vind jij leuk om te doen? Stuur een mail aan vrijwilligers@xerxesdzb.nl en wij nemen z.s.m. contact op met jou om te kijken wat past bij jouw interesses, kwaliteiten en de beschikbare tijd.

  Wat krijg jij ervoor terug? Een grotere betrokkenheid bij de vereniging omdat je meer mensen leert kennen, je krijgt nieuwe taken en verantwoordelijkheden, er is een heleboel gezelligheid en natuurlijk de voldoening om bij te dragen aan onze mooie vereniging.

  Als voetbalvereniging zijn we bij XerxesDZB afhankelijk van onze vrijwilligers, die zowel dagelijks als wekelijks hun beste beentje voorzetten om ervoor te zorgen dat de vereniging draaiende blijft. Er is echter altijd vraag naar meer vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen. Bent u ouder/verzorger, speler/speelster, of verbonden met XerxesDZB op welke manier dan ook en draagt u onze vereniging een warm hart toe? Bekijk dan onze openstaande vrijwilligersvacatures hieronder en wellicht zit er iets tussen dat bij u past.

  Bij interesse in één van de onderstaande vacatures kunt u een e-mail sturen naar vrijwilligers@xerxesdzb.nl Vermeld hierin uw contactgegevens, verbintenis met de vereniging (bent u ouder/verzorger, speler/speelster, normaal lid of geen lid) en de vacature waarin u geïnteresseerd bent. Er wordt vervolgens zo snel mogelijk contact met u opgenomen!