• Als vereniging hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid naar elkaar toe. We zijn er immers met elkaar voor elkaar. En dus hebben we elkaar nodig, misschien nu wel meer dan ooit. Want al zijn sommigen van jullie klaar met Corona, Corona is echt nog niet klaar met ons. En dat is zichtbaar in het snel oplopend aantal besmettingen in onze regio.

  Corona óók bij XerxesDZB

  Wat je niet ziet, bestaat wellicht niet voor je. En toch is Corona ook binnen XerxesDZB. De laatste 2 weken hebben we bij het Coronameldpunt diverse meldingen gekregen van mensen met klachten en positief geteste mensen. Tot nu toe zijn dit geïsoleerde gevallen, hetgeen betekent dat het zich beperkt tot de huiselijke kring met soms het risico voor een team. Op basis van de feitelijke situatie worden maatregelen genomen en bij twijfel de GGD geraadpleegd. Met dank aan een ieder die bij zijn/haar trainer en/of coördinator melding doet van klachten en testen. Dit maakt dat wij de verspreiding via deze meldingen kunnen beperken en zelfs binnen de betreffende teams tot nu toe op nihil kunnen houden.

  Van belang blijft dus: Houd je aan de richtlijnen van het RIVM bij klachten van jezelf of die van je huisgenoten en meldt dit bij je trainer, leider en/of coördinator.

  Opfrissen van de maatregelen bij XerxesDZB

  Naast het juist handelen bij klachten willen wij jullie er ook nogmaals op attenderen dat we met elkaar ook de regels binnen ons sportpark moeten volgen:

  • Bij 18+ zijn we met maximaal 7 spelers tegelijk in de kleedkamer
  • We gebruik de aangegeven ingang- en uitgang in het kleedkamer gebouw
  • We houden 1.5 meter afstand
  • We geven elkaar geen handen
  • We drinken niet uit elkaars Bidon
  • Wedstrijdbesprekingen doen we op het veld
  • We blijven tijdens de rust op het veld
  • We houden ook in de dug-out 1.5 meter afstand
  • We houden ons aan het kleedkamertijdschema
  • We beginnen onze derde helft niet in de kleedkamer

  In de kantine bestellen we onze hapjes en drankjes en daarna zoeken we een zitplek

  Op het terras staan we niet maar zitten we gezellig op de juiste afstand

  We volgen de aanwijzingen op van onze vrijwilligers

  Onze vrijwilligers pesten niet

  Wanneer onze vrijwilligers of jullie medeleden jouw aanspreken op gedrag afwijkend van wat hierboven staat, weet dan dat ze jou hiermee niet willen pesten! Nee ze doen dit om ervoor te zorgen dat we met elkaar zo lang mogelijk met alle beperkingen zo lang mogelijk kunnen blijven genieten van het voetbal. Help ze door de aanwijzingen op te volgen.

  Persconferentie vrijdag 18 september

  Het zal jullie niet ontgaan zijn dat komende vrijdag 18 september een persconferentie van ons Kabinet gepland staat. Een persconferentie waar mogelijk lokale maatregelen zullen worden aangekondigd voor o.a. onze mooie stad Rotterdam. Wij gaan deze persconferentie nauwgezet volgen en zullen indien nodig via de website en de bestaande groepapps informatie met jullie delen. We zullen hiervoor even de tijd nodig hebben en hopen met dit bericht een beroep te kunnen doen op jullie geduld en eventuele vragen uit te stellen tot het bericht wat vanuit ons zal volgen.