• De derby tussen BVCB en XerxesDZB eindigde afgelopen zaterdag in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen zullen kunnen leven met een gelijkspel in Bergschenhoek.

  BVCB begon goed gegroepeerd aan de wedstrijd, waardoor het voor de zebra's moeilijk voetballen was op de grasmat in Bergschenhoek. Weinig gevaar vanaf de zijkanten en BVCB dat er steeds gevaarlijk uit kwam via de omschakeling. Doelman Ferry Hagendijk maakte een aantal uitstekende reddingen en hield XerxesDZB op de been. De doelman die al het hele jaar een uitstekende indruk maakt in het doel bij de zebra's was uiteindelijk uit een strafschop toch te kloppen. De niet al te best fluitende scheidsrechter zag een ongelukkig handsbal van Sean Verburg in de malaise tijdens een hoekschop. XerxesDZB was daarna dicht bij de gelijkmaker via een kopbal van Kai Fens. Deze bal belandde op de buitenkant van de paal net naast het doel van de doelman van BVCB.

  In de 2e helft greep trainer Tom Rietberg in en wisselde 3 spelers. Davy van der Biessen, Desley Hoogendijk en Orlano Stewart kwamen in het veld. In de 2e helft was er meer strijd in de wedstrijd en werd XerxesDZB sterker. Een enorme kans van Ninos Gouriye werd hoog overgeschoten. 10 minuten voor tijd kwam uit een uitstekende counter toch nog de gelijkmaker. Ninos Gouriye schoot de bal vanaf een meter of 20 schitterend in de kruising à la Paxiao tegen Ajax. 

  De laatste 10 minuten waren zeer spannend en beide ploegen gingen voor de overwinning. Dat leverde in de slotfase nog een rode kaart op voor BVCB. Verdediger Mitchell Feyen ging er na een opstootje met rood af. 

  Al met al was het een enerverende derby tussen de nummer 1 XerxesDZB en nummer 4 BVCB. De 1-1 was een terechte uitslag. Door het gelijke spel blijft XerxesDZB 1e met 26 punten uit 13 wedstrijden, maar Heerjansdam kan op gelijke hoogte komen. Volgende week weer een kraker tegen RVVH uit Ridderkerk op sportpark Faas Wilkes.

  Bekijk hier de foto's van de wedstijd gemaakt door Kees Ruigrok.

  Uitslagen en stand