•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Een dagje XerxesDZB

 • Een dagje.....XerxesDZB,

  De interne wekker gaat af. Het is nog donker buiten, als de eerste waterstralen over me heen lopen. Na het douchen loop ik naar de keuken om snel even te ontbijten. Bij het openen van de koelkast bedenk ik me dat ik eigenlijk nog geen honger heb. Gisteren namelijk een super gezellige mossel avond op de club gehad. Bijpraten met leden, sponsors en vrienden. Jos had zelfs de vrouw van de pas overleden Jos Roem meegenomen. De nieuwjaarsreceptie is ze er ook weer bij waren haar laatste voordat ze met een glimlach op haar gezicht vertrok.

  Wel wat eten bedacht ik me want de volgende maaltijd zou wel eens rond een uur kunnen liggen. Om 07.25 spring ik op de fiets om de eerste gezonde kilometers van de dag te maken. Wim Ravenhorst en Wim Pluijmert wachten me al op in de commissie kamer. Even een korte uitleg en aan de slag. De eerste ouders en leiders komen al binnen en de eerste jeugdscheidsrechter krijgen van een heerlijke bak koffie. Delano wist me zelfs te melden dat Nel altijd voor een koekje zorgde in de commissiekamer. Maar even appen naar Anita en haar lief vragen of ze wat mee kan nemen. Resultaat....gezelligheid en nog meer super waardevolle gesprekken over de club, de persoonlijke wensen en de mogelijkheden om iets terug te doen voor de club!

  Welke kleedkamer, welk veld , kan ik een sleutel krijgen, waar liggen de fluitjes en de vlaggen. De leiders van de eerste ploegen zullen zelf de doelen neerzetten en de pionnen plaatsen.

  De tijd vliegt voorbij en er komt steeds meer tijd om te luisteren naar ouders en leiders en te praten met andere clubs en de KNVB scheidsrechters.

  De oogst van een ochtend:

  Veel betrokken ouders en leiders.

  Mijn dochter heeft huiswerk begeleiding nodig misschien iets voor onze Sportplus club.

  De Wetenschap over de organisatie structuur van de club kan nog wel wat extra aandacht gebruiken. Kwaliteiten van de ouders kan je zeker benutten, alleen dien je te denken in korte trajecten en kleine projecten. Ouders die trainer zijn willen graag wat begeleiding. Hoe zet je een training op en hoe ga je om met ouders en kinderen. Een trainster geeft aan actief te zijn als HR medewerker en ziet mogelijkheden om personeel te vinden via de club. Een gastvereniging ziet de zonnepanelen wil hierover graag iets meer weten. De Lockers in onze kleedkamers is een mogelijk oplossing voor een club achter Spijkenisse en of we ook ze een keer kunnen ontvangen. De kennis van onze Sportplus activiteiten combineren met een trainers en leiders vergadering. Maar de mooiste uitdaging die ik hoorde om contact leggen met de ouders. Ga eens in gesprek en bezoek bij toerbeurt een jeugdwedstrijden en ga in gesprek met ouders!

  En voordat ik het weet is het 12.45 uur en neemt Hans van der Flier mijn taken over. Ik loop samen met Anita naar veld drie. Kijken naar de wedstrijd van het zesde. Mooi voetbal en een mooie 6 - 3 ovetwinning. De telefoon gaat. Miranda aan de lijn. Emile er is een toeschouwer onwel geworden op veld twee. Kan jij de ambulance opvangen aan de poort dan gaat Hans van der Flier naar de man. Ja ook dat is een onderdeel van het teamwerk. Moe maar voldaan stap ik op de fiets en realiseer me dat ik een super dag heb gehad om mijn club, XerxesDZB.

  En ja.....ik ga de komende weken een paar jeugdwedstrijden bezoeken en ga graag in gesprek met ouders.