• Eerst volgende richting het ‘nieuwe’ normaal; de jeugdteams ‘mogen’ weer!

 • De Nederlandse regering heeft afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie van 28 Mei nieuwe versoepelingen aangekondigd. De nieuwe versoepelingen hebben een positieve impact op de teamsporten en daarmee ook op onze club.

  Een aantal belangrijke aankondigingen op een rij:

  Jeugdteams tot 18 jaar mogen wedstrijden gaan spelen tegen teams van andere verenigingen;
  Publiek blijft voorlopig niet welkom op de club. Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden;
  Mogelijkheid om het terras langer te openen;
  Mogelijkheid om kleedkamers te openen;


  De
   
  RegioCup

  Als vereniging zijn we blij dat het kabinet ons in staat stelt om jeugdwedstrijden te gaan spelen tegen teams van andere verenigingen. De KNVB faciliteert hierin door in de maand juni de Regiocup te organiseren. De Regiocup is een vriendschappelijke competitie waarin teams worden ingedeeld met teams uit de regio, waartegen vervolgens 1x wordt gespeeld. XerxesDZB doet in beperkte vorm mee aan de regio cup. Met name in de bovenbouw en middenbouw zien we met verschillende teams af van deelname. Dit heeft bijvoorbeeld te maken dat teams reeds zijn gestopt met trainen, of dat teams niet meer beschikken over voldoende spelers.

  XerxesDZB bepaalt of een team deelneemt aan de Regiocup. Vanaf maandag 31-5 staat het programma van de Regiocup op voetbal.nl en kan ieder jeugdlid zien of zijn team is ingedeeld. Teams die deelnemen aan de Regiocup zijn verplicht de wedstrijden te spelen. XerxesDZB speelt in de Regiocup met de teams van het huidige seizoen, niet met ‘nieuwe’ teams.

  Kleedkamers

  Kleedkamers zouden vanaf 5 juni ook weer open kunnen. Het bestuur beraadt zich momenteel of we dit ook daadwerkelijk gaan doen. In ieder geval blijven de kleedkamers gesloten voor teams die 8t8 of 6t6 spelen. Indien kleedkamers open gaan voor oudere jeugd, zal dit via de trainers worden medegedeeld.

  Terras

  De afgelopen week zijn we voorzichtig begonnen met het open van ons terras. Seniorenteams zijn hier op uitnodiging welkom. De afspraken gemaakt met seniorenteams omtrent het gebruikmaken van ons terras blijven ongewijzigd.

  Dit houdt ook in dat we voor leden, die geen activiteit hebben op de club, of niet zijn uitgenodigd, geen plek hebben op het terras. Vooralsnog werken we alleen op uitnodiging.

  Geen publiek bij trainingen of wedstrijden

  Een ander punt dat door de Nederlandse regering wordt benadrukt, is het publiek. Bij amateurwedstrijden en trainingen is geen publiek toegestaan. Wij hebben heel veel, heel goede teams, maar we blijven toch echt amateurs. Wat betekent geen publiek. Heeft u geen rol bij het team van uw zoon of dochter, dan verwachten wij dat u zich aan deze regel houdt. U zet uw zoon/dochter af bij de poort, waarna u het complex verlaat. Vervolgens haalt u uw zoon/dochter na afloop van de activiteit weer op bij deze zelfde poort.

  Wij realiseren ons dat dit super vervelend is, gelukkig lijkt het einde van de pandemie in zicht. Nog even volhouden en wellicht dat we komend seizoen weer met zijn allen langs de lijn kunnestaan!

  Vrijwilligers gezocht

  Tot slot, we vinden het fantastisch dat we weer mogen gaan voetballen. Echter dit seizoen was voor onze vrijwilligers een grotere uitdaging dan ooit. Ik hoop dat jullie je allen realiseren hoeveel tijd en energie er wekelijks wordt gestoken in bijvoorbeeld het opstellen van trainings - en wedstrijdschema’s en het opstellen van Corona protocollen. Met de Regiocup komen er extra activiteiten voor onze vrijwilligers bij. Natuurlijk gaan  onze vrijwilligers weer hun beste beentje voorzetten, maar we kunnen niet ontkennen, dat we zeker hulp kunnen gebruiken. Het zou daarom erg fijn zijn als een aantal van jullie zich aanmelden om in juni te helpen op een trainingsavond of wedstrijddag. Een paar uurtjes per dag of avond is al voldoende.

  Te denken valt aan taken zoals:

  Ontvangen van uitspelende teams in de commissiekamer
  Toezichthouden in het kleedkamergebouw op wedstrijddagen
  Klaarzetten van doeltjes op zaterdagochtend of vrijdagavond
  Steward bij de poort
  Ondersteunen coördinatoren bij bijvoorbeeld compleet maken teams voor de zaterdag.

  Wil je ons team van vrijwilligers ondersteunen, meld je dan via bestuur@xerxesdzb.nl of bij een van de afdeling coördinatoren. 

  Wij wensen in iedereen veel plezier met de versoepelingen, maar de wedstrijd tegen Corona is nog niet afgelopen. Blijf je daarom aan de geldende regels houden!

  Met sportieve groet,

  Bestuur XerxesDZB