• Freek was intensief verbonden met de vereniging en haar geschiedenis. Als 10-jarig jongetje werd Freek lid van Xerxes en speelde daar onder andere nog met Coen Moulijn. Net als vele Xerxanen voor hem stapte hij over naar stadgenoot Sparta. In 1957 werd hij contractspeler bij Sparta en behaalde daar zijn grootste sportieve triomfen. Landskampioen in 1959 en KNVB beker winnaar in 1958 en 1962. Zijn betaald voetbalcarri√®re sloot hij af bij ADO Den Haag, waarna hij terugkeerde bij de amateurs van HOV. Freek speelde onder beroemde trainers als Dennis Neville en Ernst Happel.

    Zelf werd hij ook trainer en deed dat bij een groot aantal clubs uit de regio. Zo stonden HION, RFC, Neptunes en Spijkenisse onder zijn leiding. In de nadagen van zijn trainerscarrière kwam hij nog voor de fusie naar DZB Zevenkamp en stond van 1992 tot 1995 aan het hoofd van de zaterdagselectie met daarin spelers als Eloy van Zanten, Peter Bakker en Wim Ravenhorst.

    Freek was als trainer voor de club zoals je die wenst. Direct, duidelijk, veel ervaring en vol anekdotes. Hij liet zich als trainer nooit voorstaan op zijn eigen voetbalverleden. Het ging altijd om het nu. Vandaag speelde je altijd de belangrijkste wedstrijd van je leven.

    Wij wensen in dankbare herinnering aan deze Rotterdamse voetbalcoryfee de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies

    Ronald Broeders, voorzitter XerxesDZB