• XerxesDZB heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop niet winnend weten af te sluiten. De gehavende ploeg van trainer Tom Rietberg ging met 2-3 onderuit op Sportpark Faas Wilkes tegen Die Haghe.

Trainer Tom Rietberg moest flink puzzelen. Hij kon in de aanval niet beschikken over Myron Bostdorp, Jim Havenaar, Denzel Medar en Marvin Strik. Ook was middenvelder Burak Dogan nog geblesseerd.

Routinier en recordhouder van XerxesDZB Leonardo de Pina werd voor de wedstrijd gehuldigd met zijn 400e officiële wedstrijd voor XerxesDZB. Een prachtige mijlpaal voor Leonardo de Pina en XerxesDZB. Hij kreeg een mooie schaal uitgereikt door voorzitter Ronald Broeders.

Ook Bruce van Kesteren haalde een mijlpaal bij XerxesDZB. De aanvaller speelde zijn 100e officiële wedstijd in het blauw wit van XerxesDZB en kreeg een shirt uitgereikt.

In de 1e helft kwam het met bakken uit de hemel en waaide het stevig. De ploeg uit Den Haag kwam na 26 minuten op een 1-0 voorsprong uit een strafschop. 2 minuten voor rust kwam XerxesDZB op gelijke hoogte. Een prachtige aanval over rechts leidde tot een mooie goal door Agbor Eyongakpa. Agbor maakte daarmee zijn 1e doelpunt voor XerxesDZB. De 1-1 was tevens de ruststand.

XerxesDZB kwam in de 2e helft goed uit de startblokken en dat leidde tot de 2-1 voorsprong door Bruce van Kesteren. De aanvaller maakte hiermee zijn 4e doelpunt van het seizoen. 10 was het alweer gelijk. Een goede voorzet vanaf rechts werd knap in de verre hoek binnen gekopt en liet doelman Ferry Hagendijk kansloos achter. In de 80e minuut kwam Die Haghe op 2-3. Een goede actie van de aanvaller leidde tot een mooie goal in de verre hoek. In de 2e helft maakte A-junior Lleyton Huwas zijn debuut in het 1e elftal van XerxesDZB. Lleyton verving Robin Hofman.

Na die goal werd XerxesDZB niet meer gevaarlijk en verliest het thuis met 2-3 van Die Haghe. Door de nederlaag zakt XerxesDZB een paar plekken op de ranglijst en sluit de ploeg van trainer Tom Rietberg de 1e seizoenshelft af als nummer 7 in de 1e Klasse B.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 25 januari om 14:30 uur tegen BVCB in Bergschenhoek.

Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Stefan Dams, Leon van den Berg, Kai Fens (A), Jordan Kroon, Eugunio Leerdam, Leonardo de Pina (Ryan Lugtigheid), Robin Hofman (Lleyton Huwas), Boy Stoops (Rens Herweijer), Agbor Eyongakpa en Bruce van Kesteren.