• Na vorige week afgerekend te hebben met de vrouwen van ‘s-Gravenzande was het vandaag de beurt aan de vrouwen van Hillegersberg. We moesten starten met een gehavend elftal want om verschillende redenen waren er vandaag 6 dames niet bij zodat we met maar 13 dames de wedstrijd moesten klaren.

  Het was gelukkig heerlijk weer en zo moesten we ook de wedstrijd in gaan, met een gevoel dat we lekker gingen voetballen en knokken voor elkaar en zo geschiedde het ook. Vanaf de eerste minuut lieten onze dames zien dat ze vandaag bereid waren om voor elkaar tot het gaatje te gaan en dat zag je dan ook terug in het voetbal.

  De ene na de andere aanval werd al vanaf het begin van de wedstrijd ingezet en daarmee maakte we het onze tegenstander heel erg moeilijk en kwamen er verschillende kansen. Al snel werd het 1-0 door Michelle die goed voor haar verdedigster kwam en een voorzet van Brit heerlijk langs de keepster schoot.

  Ook hierna stapelde de kansen zich op die werden gecreëerd door een goede samenwerking en coaching naar elkaar. Helaas door een onoplettendheid in onze verdediging konden de dames van Hillegersberg er 1-1 van maken. Hierna herpakte onze dames zich en gingen weer op zoek naar het vijandelijke doel om de 3e zegen van het seizoen veilig te stellen en die voorsprong kwam er dan ook. Een mooie steekpass van Brit op Michelle die op haar beurt de keepster geen kans gaf en zo de 2-1 op het scoreboard noteerde.

  Van gas terugnemen was vandaag geen spraken en bleven onze dames het doel van Hillegersberg opzoeken en kwam de 3-1 niet als een verrassing. Een mooie aanval via Brit kwam bij Michelle die op haar beurt Roos wist te bereiken, die schoot de bal op de haar befaamde manier vanaf de punt zestienmeter over de keepster heen, met deze stand gingen we dan ook rusten. In de rust was het enige puntje van kritiek dat we onze tegenstander al niet voor de rust op een grote achterstand hadden gezet want daar waren de kansen in de 1e helft genoeg voor.

  Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als in de 1e helft maar toch wisten de dames van Hillegersberg er weer een wedstrijd van te maken door de bal via een vrije trap over onze uitstekende keepster Dominique heen te schieten. Eigenlijk was dit onnodig want zoals in de rust al besproken hadden we alweer een aantal kansen gehad die we helaas niet konden benutten. Gelukkig kregen we weer wat lucht nadat weer Michelle de 4-2 binnen schoot.

  Een prachtige actie van Roos Sol aan de linkerkant van het veld die daarna de achterlijn opzocht en de bal perfect voor het doel bracht waar Michelle zoals gezegd de 4-2 binnen schoot. Ook daarna waren er kansen genoeg om er een monsterscore van te maken maar helaas gingen veel van deze kansen verloren. Uiteindelijk wist Michelle haar 4e doelpunt van de middag aan te tekenen, een pass van Sam viel doordat Michelle de keepster onder druk zette over de keepster heen en kon Michelle ongehinderd het doel opzoeken en de 5-2 aantekenen.

  Daarna wisten onze dames nog 1x te scoren en wel uit een penalty, weer Michelle stormde met de bal het strafschopgebied in waar ze werd gevloerd door de keepster en de scheidsrechter niets anders kon doen dan een penalty te geven. Michelle wilde deze zelf nemen om zo haar 5e doelpunt van de middag te scoren maar Kaylee vroeg of zij hem mocht nemen, en zoals in heel de wedstrijd was het vandaag 1 team dus liet Michelle deze buitenkans aan Kaylee die de penalty professioneel binnenschoot en daarmee de eindstand op 6-2 bracht.

  Om niemand te kort te doen moet ik het hele team complimenteren hoe er vandaag gestreden is, zowel de achterhoede, het middenveld als de voorhoede streden voor iedere meter en dan zien wij een elftal wat zeker bovenin onze afdeling kan gaan meedraaien. Met 3 gespeelde en gewonnen wedstrijden zijn we medekoploper en wacht volgende week de uitwedstrijd tegen Die-Hage die met ons samen aan kop gaat. Als onze dames weer met dezelfde instelling het veld ingaan als vandaag dan hebben wij er alle vertrouwen in dat het goed gaat aflopen.

  De trainers.