• Gezellige en geslaagde feestmaand bij XerxesDZB

 • Afgelopen december (feest) maand waren er veel evenementen bij XerxesDZB, waar wij na afloop met goed gevoel naar terug kijken. Er waren gezellige en drukbezochte verschillende evenementen op Sportpark Faas Wilkes.

  Op donderdag 20 december was er het traditionele kerstdiner voor senioren van XerxesDZB in het clubhuis. Er werd deze avond een heerlijk meergangen diner opgediend door vrijwilligers van XerxesDZB. Het was een gezellige afsluiting voor de winterstop met een lekker kerstdiner en gezellige senioren teams. 

 • Op vrijdag 28 december was de grote Oudejaarsbingo in het clubhuis. Het was een drukbezochte en gezellige avond met lekker hapjes, waar verschillende mensen met mooie prijzen naar huis gingen. De volgende bingo staat alweer gepland op vrijdag 25 januari om 19:30 uur.

 • Op zaterdag 29 januari was er de traditionele VoetbalQuiz 'De Aftrap' in het clubhuis van XerxesDZB. Er deden 26 koppels mee voor de welbegeerde wisselbokaal en leuke prijzen. Dit jaar was er een compleet vernieuwd concept, waar elke koppel tot de finale deelnam.

  Er waren 2 petje op petje af rondes waar je leuke prijzen kon winnen. Paul Winkelman won de 1e Royston Drenthe ronde. Paul won het Sparta shirt van Royston Drenthe en het boek van Pirlo. De 2e Robin van Persie ronde werd gewonnen door Robbie Lenzini. Robbie ging naar huis met een trolly vol met Heineken bier.

  Vorig jaar won het duo Maurice van Westrienen en Maarten van Putten (Die Gelbe Wand) de VoetbalQuiz De Aftrap. Dit jaar waren er 2 winnaars. Zowel Die Gelbe Wand als het duo Rogier en Alex van Baarle eindigde bovenaan in het klassement. Nadat ze ook hetzelfde antwoord op de beslissingsvraag gaven werd er geloot om wie die wisselbeker mee naar huis mocht nemen.  

 • Op zaterdag 5 januari stond jaarlijkse nieuwjaarsviering van XerxesDZB op het programma. De dag werd door de jeugd afgetrapt met het Appelflappentoernooi. Na afloop van het toernooi werd er met alle jeugd geproost in het Clubhuis en konden de kinderen genieten van de pannenkoeken die door verschillende ouders waren gebakken.

  In de middag was het de beurt aan de oudere jeugd en de senioren. Zij startten het nieuwe jaar ook sportief tijdens het Oliebollentoernooi.

  Om 17:00 uur was het tijd voor de nieuwjaarsborrel werd er door voorzitter Ronald Broeder getoost op het nieuwe jaar. In de nieuwjaarstoespraak kondigde Ronald aan dat er in februari tijdens de ledenvergadering een nieuw bestuur zal worden gepresenteerd.

  Sinds lange tijd was er tijdens de nieuwjaarsborrel de bekendmaking van de Zebra’s. Een Zebra ontvang je wanneer je als jeugdspeler je debuut maakt bij Zaterdag 1. 8 Jeugdspelers ontvingen daarom een Zebra uit handen van Lady de Pina onze recordhouder van wedstrijden spelend in het 1e.

  Ook dit jaar waren er leden die gehuldigd werden voor het aantal trouwe jaren lidmaatschap bij onze club. Fred van Kruining en Bas de Jong ontvingen het speldje voor 25 jaar. Johan Eilering kon helaas niet aanwezig zijn, maar ook hij zal zijn speldje binnenkort ontvangen voor 25 jaar. Piet Scheppink ontving zijn speldje voor 50 jaar.

  De laatste traditionele huldiging van de nieuwjaarsborrel was de benoeming van het Lid van Verdienste. Na een lange reeks mannen was het dit jaar de beurt aan een vrouw. Karin Verbeek is benoemt voor haar buitengewone inzet als lid van onze vereniging.

  Na deze sportieve en mooie clubmomenten bleef het nog lang gezellig in het Clubhuis.