• In de nacht van 4 op 5 december is Adrie (Aad) Andriessen op 60-jarge leeftijd plotseling overleden. Aad was tegelijk roodwit (Sparta) als blauwwit (XerxesDZB). Als kind van Spangen debuteerde Aad voor Sparta in het betaalde voetbal. In totaal speelde hij, tot in 1988 een knieblessure een eindemaakte aan zijn profcarrière, zo’n 150 wedstrijden in het betaalde voetbal. Aad verlegde zijn aandacht naar het trainersvak en werd trainer van een prachtig rijtje amateurclubs. In 2009 stapte Aad samen met zijn vriend en collega Hans Loovens bij XerxesDZB binnen als trainer van de zaterdagafdeling. Na een matige start dat seizoen keerde het tij en werd uiteindelijk in een beslissingswedstrijd tegen Spijkenisse het felbegeerde ticket voor de hoofdklasse bemachtigd.

  Aad vervolgde zijn carrière als hoofd jeugdopleiding om in 2014 in de tweede helft van het roerige seizoen de scepter over te nemen van Cor Pot en na weer een positieve ommekeer teweeg te hebben gebracht het hoofdklasseschap te realiseren.

   

  Voor beide prestaties kreeg Aad een aantal seizoenen later een plek in de eregalerij aan het plafond in ons clubhuis. 

  We hebben als XerxesDZB Aad leren kennen als een goedlachs, zeer innemend mens. Een Rotterdammer met het hart op de tong. Groot was dan ook de schrik toen Aad voor het eerst een CVA kreeg. En net zo groot als de schrik was de hulp en aandacht vanuit de voetbalwereld, maar zeker ook vanuit XerxesDZB. Als topsporter die hij was volgde hij een revalidatie die hem uiteindelijk weer terug bracht op het veld . Met resultaat. 

  Ook in de afgelopen jaren, nadat hij opnieuw werd getroffen door dezelfde aandoening, bleef Aad komen. De vele vriendschappelijke banden brachten hem steeds terug naar de club.

  Altijd met een glimlach en altijd pratend. Over voetbal, voetbal en nog eens voetbal. In 2008 bezochten we de FA Club finale waar Glenn Loovens namens Cardiff City zijn opwachting mocht maken op Wembley. De hele reis was Aad aan het woord en kwamen alle anekdotes nog eens langs met uiteraard een hoofdrol de penalty overwinning bij HSV waar Aad de laatste strafschop mocht inschieten.

  De stem van Aad is nu verstomd, plotseling en voor altijd. Wat blijft zijn de herinneringen aan prachtige en intense voetbaljaren met een innige band tussen de mens en trainer Aad Andriessen en de vereniging.

  Wij wensen al degenen die hem na stonden veel sterkte bij het verlies. Er is aanstaande zondag 12 december gelegenheid om afscheid te nemen in de Ridderzaal van het kasteel tussen 10:00 en 12:00 uur.

  Ronald Broeders