• In memoriam Kees Kerseboom sr.

 • Op zondag 7 april jl. is Kees Kerseboom sr. op 72-jarige leeftijd overleden. Kees is vele jaren een actief lid geweest van onze vereniging.

  En hij niet alleen. Met Kees gezin Kerseboom, Kees jr., Heidi en Wilma. Aanvankelijk van WIA, later van DZB Zevenkamp en XerxesDZB.

  Kees als voetballer speelde laatste man in de periode dat deze nog ver achter zijn verdediging liep. Zijn robuust voorkomen en lange bal als wapens. Daarnaast voetbalvader van een dochter en een zoon. Toen hij door leeftijd en blessures lager ging spelen in het “Bierde” begon tegelijkertijd zijn carrière als vrijwilliger. Elftalleider, kantinebaas ( samen met Wilma), onderhoudsman en ook bestuurstaken in de periode dat het met WIA lastiger werd om het hoofd zelfstandig boven water te houden.

  Kees was principieel, een goede eigenschap als douaneman in de Rotterdamse haven, en standvastig. Tegen de heersende stroom in stemde hij als één van de weinigen tegen het opgaan van de r.c.s.v. WIA als zaterdagafdeling in DZB. Voor zijn geliefde vereniging wilde hij tot het laatst vechten.

  Tegelijkertijd was hij een van de eersten die een paar maanden later zijn handen uitstak om te helpen de fusieclub groot te maken. En ook in Zevenkamp heeft Kees vele vrijwillige uurtjes met warmte besteed aan onze vereniging. Flesje bier, zware shag, licht Gelders accent en een schorre en luide lach. De rust zelve.

  Binnen een jaar na het plotse en tragische overlijden van dochter Heidi heeft Kees nu zelf de strijd tegen zijn ziekte verloren. Onze gedachten gaan uit naar Wilma en Kees jr. die opnieuw een dierbare verliezen. Wij wensen hen troost en sterkte in dit onzegbare verdriet.

  Op maandag 15 april is er om 15.30 gelegenheid om afscheid te nemen in de aula van crematorium Hofwijk aan de Delftweg 230 in Rotterdam-Overschie, aansluitend is de crematieplechtigheid.

  Ronald Broeders

  Voorzitter XerxesDZB

  Oud-voorzitter r.c.s.v. WIA