• Ouarda Bouzidi en Gavir Breidel zijn beiden actief als vrijwilliger voor XerxesDZB. We vonden het een goed idee om dit stel op te zoeken en te vragen naar hun beweegredenen om zich in te zetten voor de vereniging. Na een warm welkom bij hen thuis in Zevenkamp ontstond een leuk gesprek over de hun activiteiten voor de club.

  Wie zijn Ouarda Bouzidi en Gavir Breidel?

  Ouarda is fulltime werkzaam binnen het sociaal domein bij de Gemeente Gouda en zorgt naast haar baan er ook voor dat thuis alles een beetje goed loopt. Al met al best een druk bestaan, maar ook wel goed te doen. Gavir geeft leiding aan een team projectleiders binnen de Gemeente Rotterdam en doet daarnaast veel aan sport om zijn conditie op peil te houden om op niveau te blijven voetballen.

  Gavir gaat zeer waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen in de selectie van Zwarte Pijl beginnen. Hij is actief op social media en is auteur van het boek ‘De dag van vertraging’. Een boek over rust nemen en aan zelfreflectie doen. Gavir en Ouarda hebben samen een zoon (Elijah) en een dochter (Zola) en wonen op korte afstand van XerxesDZB. Wat is jullie binding met XerxesDZB? Gavir heeft in het verleden een aantal seizoenen met plezier in het eerste van XerxesDZB gespeeld. Ouarda ging in die tijd met hem mee. Hun zoon Elijah is al vanaf de jongste pupillen bij XerxesDZB komen voetballen en inmiddels in Gavir hier de trainer van. Ouarda gaat altijd bij haar zoon kijken en vindt het prettig om bij XerxesDZB te komen. Het voelt een beetje als haar tweede huis. Ook haar dochtertje Zola vindt het er fijn en vindt er altijd wel iemand om mee te spelen. Er heerst een fijne relaxte sfeer op het complex. Wat doen jullie voor de vereniging?

  Ouarda is vanaf begin dit jaar de nieuwe VOG coördinator van XerxesDZB. Binnen XerxesDZB wordt veel waarde gehecht aan het creëren van een veilig sportklimaat omgeving. Daarom is het nodig dat we van alle team-begeleiders een actuele VOG (Verklaring omtrent Gedrag) hebben. Ouarda coördineert dit proces en zorgt er voor dat alle nieuwe begeleiders een aanvraag ontvangen en alle mensen die in aanmerking komen voor een verlening. Het is op dit moment nog vrij rustig, maar de verwachting is dat aan het begin van het seizoen er meer mensen worden aangedragen waarvoor een VOG aangevraagd moet worden. Ouarda communiceert hierover met de sociaal coördinatoren, nu nog vooral via de mail maar wat haar betreft treffen ze elkaar vaker bij de club om dit te bespreken.

  Gavir is trainer van de O13-2 waarin ook zijn zoon Elijah speelt. Enkele jaren geleden kreeg hij van andere ouders de vraag waarom hij niet voor de groep ging staan. Na enige bedenktijd vond Gavir het toch een leuke uitdaging om deze groep te trainen en inmiddels heeft hij zijn draai te pakken en ziet hij een mooie progressie binnen zijn team. Gavir gaat dit seizoen ook beginnen aan de KNVB trainerscursus en bereid zich daarmee ook voor op een leven na zijn spelers carrière die hem langs een indrukwekkende rij clubs (betaald voetbal en amateurvoetbal) heeft gebracht. In dit seizoen is het de bedoeling dat Gavir stage gaat lopen bij de O-23 van XerxesDZB

  Waarom zijn jullie iets gaan doen?

  Allereerst valt het op dat XerxesDZB een goed gestructureerde en gezellige club is. We realiseren ons dat dit niet vanzelfsprekend is en dat hier mensen voor nodig zijn die dit regelen. We hebben ook veel respect voor de mensen die hier dag in dag uit aan werken, en het gezicht zijn van de club,. Dit is de reden waarom we hier ook ons steentje hieraan bijdragen. Het is voor ons een vanzelfsprekendheid dat je binnen de vereniging iets doet. Daarnaast is de lekkere koffie ook een belangrijke pré. Ouarda had al eerder aangegeven iets bij de club te willen doen. Een rol binnen de horeca was moeilijk te combineren met de zorg voor haar dochter en dus was VOG-coördinator een uitstekende functie om iets te betekenen voor de club en beter te combineren met privé.

  Welke verbeterpunten zien jullie?

  Na lang nadenken is het meer betrekken van buurtbewoners van de club nog wel iets waar we aan kunnen werken, bijvoorbeeld door mensen te vragen of zij vrijwilligerstaken op willen pakken. We zouden mogelijk mensen kunnen binden die graag iets willen doen voor de vereniging. Daarnaast moeten we met elkaar kijken of we iedereen wel benaderen om iets voor de vereniging te doen. Soms zien we als we wat later op het complex komen ouders van spelers in hun auto zitten, vaak op hun mobieltje kijkend, die wellicht die tijd beter zouden kunnen besteden om iets te doen voor de club. Deze mensen zouden we proactief kunnen benaderen.

  Tot slot hopen Gavir en Ouarda dat hun zoon nog lange tijd blijft voetballen bij XerxesDZB. Hij is al eens eerder benaderd door een andere vereniging, maar blijft toch liever bij zijn vrienden voetballen. Of Zola later nog bij de meiden van XerxesDZB gaat voetballen is nog maar de vraag. Wij hopen natuurlijk van wel.