• De laatste versie van het toernooischema van de jeugd voor seizoen 2022-2023 kun je hier vinden.

  Zodra wij meer informatie hebben over tijden, indelingen etc delen we deze met de trainer, vooraf kunnen we helaas niet aangeven of het een ochtend/middag/hele dag toernooi is.

  Extra informatie voor trainers van XerxesDZB jeugdteams

  Als trainer zelf geen toernooien inschrijven aub

  Er wordt door de toernooicommissie elk seizoen geprobeerd om 2 a 3 toernooien per seizoen per jeugdteam te regelen. Dat kan een toernooi zijn bij XerxesDZB of bij een andere club.

  Daarom aub als trainer zelf geen toernooien regelen ivm eventuele andere toernooien die al op die datum zijn ingepland. Daarnaast wil de toernooicommissie het overzicht houden welk team wanneer naar welk toernooi gaat.

  Mocht je toch heel graag aan een bepaald toernooi mee willen doen, geef dit dan tijdig door aan je coördinator, dan kan die er samen met de toernooicommissie rekening mee houden en zorgen dat dit ook past in de toernooiplanning. 

  Niet mogelijk om toernooi af te zeggen

  Een toernooi spelen met je team hoort bij het voetbalseizoen en is over het algemeen een leuke ervaring voor elk team.  

  Indien we een toernooi inplannen is het niet mogelijk het toernooi af te zeggen en als team niet op komen dagen.

  Dus zorg ervoor dat je ruim voor het toernooi al inventariseert bij je team of je voldoende spelers hebt. Heb je niet voldoende spelers, geef het door aan je Coördinator. Hij of zij kan dan samen met jou voor vervangers zorgen zodat er een volledig team is en er gewoon gespeeld kan worden  

  Belangrijke redenen waarom we een team niet willen afmelden bij een toernooi: 

  • Het organiseren van een toernooi is zeer tijdrovend en indien er dan een team niet komt opdagen geeft dat nóg meer werk voor de organiserende clubs. Andere deelnemende teams hebben dan mogelijk minder wedstrijden. En er vallen ‘gaten’ in het speelschema indien geen vervangend team kan worden geregeld. Niet op komen dagen geeft onze club een ‘slechte’ naam qua betrouwbaarheid.
  • Omdat clubs vaak onderling van teams ruilen (wij bij hun toernooi, zij bij ons toernooi), kan een club besluiten om hun team dan ook niet bij ons thuistoernooi te laten spelen. Dat geeft de thuistoernooi organisatie extra werk om een vervangende club te vinden en zorgt ervoor dat clubs het seizoen erop niet meer bij ons thuistoernooi willen komen spelen.

  Vragen?

  Stel ze per mail aan onze toernooi commissie via toernooien@xerxesdzb.nl.

  Hulp gevraagd

  Toernooien inplannen maar ook thuistoernooien organiseren kost veel tijd en energie. Wil je helpen bij het organiseren van de toernooien, denk bijvoorbeeld aan taken als ontvangst van de teams in de commissiekamer, scheidsrechter zijn, hulp in de kleedkamers, EHBO-er of helpen achter de bar. Of je er nu veel of weinig tijd in kan steken, alle hulp is welkom!

  Alvast veel voetbalplezier bij alle toernooien & succes iedereen!

  Sportieve groet van de XerxesDZB toernooi commissie