•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Jos Roem (70) overleden

 • Op 21 september is lid en oud-bestuurslid Jos Roem op 70-jarige leeftijd overleden.

  Op 1 juli 1979 werd Jos lid van Phoenix, dat later op ging in Xerxes. Hij voetbalde in een studentenelftal met zijn vrienden Rinus Huibrechtse en Jos Hommerich die ook nu nog steeds bij XerxesDZB rondlopen. Tot op latere leeftijd bleef dit elftal bij elkaar en ondergetekende mocht ook een paar jaar van dit immer studentikoze gezelschap deel uitmaken. In de laatste jaren voor de fusie heeft Jos samen met zijn kompanen Xerxes door een (financieel) moeilijke periode geleid.

  De geslaagde fusie was voor Jos het moment om zijn bestuurslidmaatschap met tevredenheid los te laten. Na zijn actieve voetbalperiode bleef Jos nog lang hangen als scheidsrechter van zijn elftal, waarbij hij zeker ook de derde helft als zijn arbitrale verantwoordelijkheid beschouwde.

  Elk jaar gaf Jos acte de présénce op de Nieuwjaarsreceptie om daarna net vrienden en partners het jaar Bourgondisch in te luiden. Naast zijn betrokkenheid bij XerxesDZB was Jos na zijn pensionering al een aantal jaren vrijwillig actief achter de schermen op Het Kasteel voor Sparta Rotterdam en Stichting ‘De Betrokken Spartaan’. Jos Roem was voor stagiaires de coördinator namens de Kasteelclub en onderhield de contacten met de scholen, afdelingshoofden en stagiaires over de voortgang van de stage en hielp richting te geven aan de projecten die zij voor hun opleiding moesten maken.

  Het bestuur van XerxesDZB is Jos dankbaar voor datgene wat hij voor zijn vereniging heeft gedaan en wenst het gezin, familie en vrienden sterkte met het verwerken van het verlies.

  Ronald Broeders

  Voorzitter XerxesDZB