• Beste allemaal,

  Dinsdag 21 april zijn door de minister-president de besluiten gedeeld (en de onderbouwing daarvan toegelicht) over de gecontroleerde verruiming van de beperkende maatregelen.

  De scholen gaan na de meivakantie deels weer open en buitensporten mag weer vanaf 29 april. Voor de jeugd tot 12 zonder afstandsbeperking, voor de voetballers tot 18 met de anderhalve meter maatregel. Het eerste begin is er. Blijdschap overheerst en tegelijkertijd komt de vraag naar boven: wat betekent dit voor XerxesDZB? Kunnen we snel de mogelijkheden en risico’s tegen elkaar afzetten om tot een goed besluit te komen en de vragen te beantwoorden  “of, wanneer en hoe we dit gaan doen”?

  We zullen geholpen worden door de gemeente Rotterdam, maar ook door de KNVB. Op verschillende plaatsen ontstaan werkgroepen die bij willen dragen aan deze eerste stap back-to-normal.

  Als XerxesDZB heeft het bestuur gisteren, in vergadering aanwezig, ook een route uitgezet voor de komende periode. De uitgangspunten zijn hierin:

  -        Veiligheid en gezondheid van onze leden, ouders en vrijwilligers staan voorop

  -        Wij starten niet eerder dan dat we dit goed kunnen organiseren en waarborgen

  -        Wij stoppen op het moment dat we dat niet (meer) kunnen

  -        Alle mogelijke activiteiten zijn op volledig vrijwillige basis

  Gisteravond hebben we ook direct een werkgroep geïnstalleerd die de voorbereidende werkzaamheden gaat verrichten. Logistiek is de uitdaging het grootst. In- en uitlopende jeugdleden, het vervoer van en naar het veld, begeleidende ouders die op afstand moeten blijven. Ik noem een paar van die uitdagingen.

  Ik heb niet de verwachting dat we direct op 29 april kunnen starten. Daarvoor moet er te veel gebeuren. Wel heb ik het volste vertrouwen dat we hier samen op een prima manier uitkomen. Tot aan het moment dat we gecontroleerd open kunnen, blijft het complex afgesloten voor iedereen. Uiteraard blijven ook het clubhuis en het kleedkamergebouw buiten gebruik, ook bij een eventuele start. We zullen jullie voortdurende op de hoogte houden van de stappen die we nemen de komende dagen en weken via website, mail en socials

  Met vriendelijke groet,

  Ronald Broeders

  Voorzitter XerxesDZB