• And so this is Christmas

  Tijdloos liedje van John Lennon. Een liedje dat je graag meezingt ook al heb je een volledig andere muzieksmaak, maar het is aanstekelijk en het heeft de ultieme Kerstboodschap in zich. 

  De songtekst roept op tot reflectie, tot nadenken. Wat heb je gedaan dit jaar? Een vraag die we ons allemaal stellen in deze periode. Wat was het voor een jaar, voor mij, voor ons, voor de vereniging, de gemeenschap die XerxesDZB heet? 

  Het jaar kleurt zich natuurlijk vooral door wat er in ons persoonlijk leven gebeurd is. Grote en kleine vreugdes, groot en klein verdriet. Welke kansen hebben we gezien en gepakt, welke kansen hebben we laten lopen. Voor wie waren we er en voor wie niet. En wie was er voor ons? 

  Zelf probeer ik als in een film het jaar terug te halen, de gebeurtenissen weer te zien en te voelen. Lukt natuurlijk niet. Het zand van de tijd glipt door je vingers. Vasthouden kan niet. 

  Wat was het voor een voetbaljaar? De revival van Oranje, het succes van de Leeuwinnen, een succes dat veel betekent voor het vrouwenvoetbal. Het was een jaar dat onderstreepte dat elke minuut telt, ook de laatste. Voor XerxesDZB was het een lustrumjaar dat we met zijn allen hebben gevierd, we zijn op het veld gedegradeerd, gepromoveerd, kampioen geworden, ons net gehandhaafd. Allemaal in dit jaar. 

  En zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven zijn we de steven van XerxesDZB als vereniging langzaam anders gaan richten. Meer geïnvesteerd in onderlinge verbinding, de mooie momenten met elkaar gevierd. De jeugd als speerpunt. Het plezier van het voetbal trekken we door naar de overige activiteiten in de vereniging. 

  Met de actie Zebra willen we meer vrijwilligers aan ons binden, ons Kerstdiner was weer een groot succes met een recordaantal couverts. Het Mohikanendiner terug in de moederschoot. We mogen met trots zeggen dat we een levende, bruisende vereniging zijn, die midden in de maatschappij staat. En die samenleving komt ook onze vereniging binnen, natuurlijk en gelukkig. Discussies, gesprekken over grote en kleine thema’s worden ook binnen de vereniging gevoerd. En opgelost langs de lijnen van respect, rekening houden met elkaar en je veilig kunnen voelen.  

  Trots mogen we zijn op onze vereniging, met weemoed kijken we terug op 2019, verwachtingsvol kijken we uit naar 2020. Op 4 januari heffen we in ons clubhuis hier het glas op. 

  Voor het zover is wens ik alle leden, vrijwilligers en hun naasten hele fijne feestdagen, een warm Kerstfeest en een fantastisch en gezond 2020. 

  Let’s Hope It’s a Good One 

  Without Any Fear 

  Namens het bestuur van XerxesDZB 

  Ronald Broeders, Voorzitter