• Kerstmis 2018: Zorg om en voor elkaar

 • Aan de vooravond, letterlijk, van Kerstmis 2018 past het om terug te denken aan het afgelopen jaar. Een jaar dat voorbijvloog voor de meesten van ons, dat door persoonlijk geluk niet lang genoeg kan duren of door verdriet of verlies stil lijkt te staan. Voor eenieder zal 2018 vooral getekend zijn door de gebeurtenissen in het persoonlijk leven, in gezin, familie, vrienden- en kenniskring.

  We vieren het Kerstfeest vooral ook met elkaar. Waar het kan laten we de donkere dagen achter ons. Kerst is immers het feest van het licht, van de hoop. Gevoed door een geloof, of vooral verbonden met elkaar we vieren Kerstmis graag samen.

  In de afgelopen dagen passeert het jaar dan de revue, bij u zal het niet anders zijn, met een speciale plek voor de vereniging. De promotie van zaterdag 1, het kampioenschap van JO15-1, de mooie nacompetitiewedstrijden, de seizoenafsluiting, de toernooien en elk speelweekeinde ruim 30 wedstrijden. Het plezier van samen spelen of van samen mogelijk maken dat er gevoetbald kan worden. Meer dan 150 mensen die training geven, scheids- of grensrechter zijn, shirtjes wassen, bardienst draaien of voor de ontvangst zorgen op de wedstrijddagen. Dat doen we samen en voor elkaar, meestal met een glimlach, een enkele keer een grijns. We vergeten vaak, te vaak, onze dankbaarheid te tonen, maar we weten van elkaar dat we afhankelijk zijn van elkaar.

  Als vereniging XerxesDZB vieren we ook de feestdagen samen. Afgelopen donderdag een fantastisch Kerstdiner in een overvol clubhuis met 140 leden aan tafel. Die opkomst gaan we op 5 januari van het volgende jaar vast en zeker nog overtreffen op onze Nieuwjaarsdag. Ook op 28 en 29 december nog festiviteiten met resp. de laatste bingo van het jaar (een special!) en de voetbalquiz De Aftrap.

  De vereniging is van mensen, voor mensen en door mensen. XerxesDZB verenigt vele kleuren, vele geloven, verschillende voorkeuren en vooral veel mooie, verschillende mensen. Een gemeenschap die trots mag zijn op zichzelf en elkaar.

  Laten we er prachtige Feestdagen van maken. Ons verheugen in elkaars aanwezigheid, omzien naar hen die in minder gelukkige omstandigheden verkeren en goed zorgen voor elkaar. Niet alleen met deze dagen, maar heel 2019. Dan wordt het een prachtig Lustrumjaar en vieren wij onze 115e verjaardag in elkaars aanwezigheid op 1 maart.

  Prachtige dagen toegewenst, namens het bestuur van XerxesDZB

  Ronald Broeders

  Voorzitter