• KNVB Beker: XerxesDZB(za) wint ruim bij SVS, Zondag 1 thuis nipt onderuit.

 • XerxesDZB Zaterdag 1 heeft afgelopen zaterdag de 2e bekerwedstrijd in de poulefase met 1-4 gewonnen bij SVS uit Capelle aan den Ijssel. Zondag ging thuis met 0-1 onderuit tegen VV Alexandria'66.

  De ploeg van trainer Tom Rietberg moest om 14:00 uur aftrappen op Sportpark Schenkel in Capelle aan den Ijssel. De zebra's beleefde een moeizame 1e helft. XerxesDZB kreeg een aantal kansen maar kreeg de bal niet in het Capelse doel. Uit een counter kwam Zaterdag 2e Klasser SVS zelfs nog op voorsprong.

  In de 2e helft herpakte XerxesDZB zich en liep het via Marvin Strik (2x), Bruce van Kesteren en Orlano Stewart uit naar een 1-4 overwinning. 

  Door de overwinning staat XerxesDZB nu 1e in de poule en staat zaterdag om 17:00 uur de wedstrijd tegen Antibarbari op het programma in Kralingen.

  Opstelling XerxesDZB: Donny van Gelder, Leon van den Berg, Desley Hoogendijk, Kai Fens(c), Jordan Kroon (Ryan Lugtigheid), Rens Herweijer, Egunio Leerdam, Robin Hofman, Jim Havenaar (Bruce van Kesteren), Marvin Strik en Myron Bostdorp (Orlano Stewart).

  XerxesDZB zondag 1 speelde om 17:00 uur een thuiswedstrijd tegen Zaterdag 2e Klasser VV Alexandria'66. De zebra's kwamen niet verder dan een 0-1 nederlaag. De 0-1 viel al voor rust.

  Door de 2 nederlagen is XerxesDZB Zondag 1 zo goed als uitgeschakeld in de Beker. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg van trainers Marphe Redjosetiko en Daniel Rijaard om 17:00 uur op bezoek bij Soccer Boys.