• Laat je rommel niet onnodig achter voor de dagploeg, maar help mee!

 • Al jaar en dag krijg ik complimenten over hoe mooi en netjes onderhouden ons sportpark is.

  Ik weet niet of ieder lid, ouder en supporter het weet, maar dagelijks is een team van mannen en 2 dames met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar in de ochtend uren actief.

  Ons stoepje vegen, de prullenbakken legen, onkruid wieden, onderhoudsklusjes, doelnetten repareren, velden kalken, de bladeren wegblazen, de vloeren dweilen, kleedkamers en toiletten schoonmaken zijn een aantal werkzaamheden van dit geweldige team.

  Het team doet dit met plezier. Een mooi en verzorgd complex één van de doelen van het team. Zo dragen zij hun steentje bij aan het plezier van ons voetbal. Door dagelijks bezig te zijn is niet alleen ons park netjes, maar is het team ook in beweging en ze hebben het gezellig met elkaar.

  Onnodig viezigheid opruimen van een ander

  De laatste tijd is het helaas niet altijd dat ze met veel plezier de werkzaamheden doen. Waarom is dat?

  De laatste weken blijft het bijvoorbeeld spannend wanneer je een toiletdeur opentrekt. Opgelucht ademhalen of... we zullen jullie de bewijsfoto’s besparen.

  Opruimen en schoonmaken vindt het team echt niet erg, maar onnodig de rotzooi van een ander opruimen en met poep achtergelaten wc’s schoonmaken maakt dat het team de moed in de schoenen zakt. Er wordt soms zelfs gedacht om er maar mee te stoppen.

  En eerlijk gezet kan ik dat heel goed begrijpen, maar het zou een ontzettend gemis voor de vereniging zijn en vooral ook voor het team als ze hierdoor daadwerkelijk zouden stoppen. Zij zullen dan minder bewegen, het minder gezellig hebben, meer thuis zitten, de vereniging zal geen complimenten meer krijgen van de bezoekende clubs, de gemeente en andere partijen. En het niet opgeruimde, vieze met onkruid begroeide sportpark waar veel doelen en ander materiaal kapot is, zal ons allen niet meer met plezier naar de club laten gaan.

  Samen de schouders eronder

  Binnen een vereniging zet je samen de schouders eronder en ga je met respect met elkaar om. Daarom de oproep om op te ruimen wat je zelf kan en het toilet schoon achter te laten. En mocht je onverhoopt een ongelukje hebben, vraag ons dan om hulp. Dan geven wij jou de schoonmaakmiddelen en kun je jouw ongelukje ongedaan maken zonder dat wij het verder vertellen.

  Een mooi sportpark met een geweldig actief onderhoudsteam moeten koesteren.

  Daar help jij toch óók aan mee!!

  Ook helpen met de werkzaamheden?

  Denk je na het lezen van dit stuk dat het misschien wel leuk is om dit team te gaan versterken? Dagelijks zijn ze er van 9:00 tot 12:00 uur en op vrijdag is er een ploegje wat ook in de middag actief is. Rond 10:00 uur drinken ze een bakkie en wordt er gezellig gekletst. Je bent van harte welkom om langs te komen en mee te helpen.