• Na de zware wedstrijd tegen Hoofdklasser VOC 0-0 en met een halve selectie wegens blessures en vakantie moesten de jongens het nu opnemen tegen het ervaren nieuwekerk 1 voor het Lex Joeroense cup.

  De eerste 20 minuten was XerxesDZB nog zoekende en stond vooral onder druk op eigen helft . De aanvaller van Nieuwerkerk kwam in duel met onze verdediging en ging zonder enige overtreding naar de grond waaruit de scheidsrechter die zijn eigen wedstrijd floot de bal op de stip en Nieuwerkerk een strafschop kreeg 0-1. Dit had de jonge ploeg nog niet gehad maar ging door om op jacht te gaan naar de gelijkmaker .

  De routine en ervaring in de ploeg van Nieuwerkerk liet de bal makkelijk rond gaan waardoor de jonge spelers van XerxesDZB het heel zwaar hadden en veel meters moesten maken . Door frustratie van de juist gegeven penalty en geen controle op de wedstrijd greep een speler van XerxesDZB te hard in en maakte een sliding op een speler van Nieuwerkerk en moest direct terecht het veld verlaten. Nieuwerkerk ging door met aanvallen en de aanvaller van Nieuwerkerk zag de keeper te ver uit de goal staan en schoot de bal netjes over de keeper van XerxesDZB 0-2 al snel volgde de 3-0 door het uitkomen van de keeper die de aanval niet kon stoppen. 

  Ruststand 0-3

  De tweede helft konden de jonge aanvallers van XerxesDZB niet gevaarlijk worden voor de goal van Nieuwerkerk De jonge ploeg begon kracht te verliezen en veel spelers merkte dat dit geen jeugdvoetbal meer is en een stapje er bij moesten doen. Door een aanval van rechts kwam de verdediging in de problemen en schoot Nieuwerkerk de 0-4 binnen. De jonge ploeg van XerxesDZB braken nog wel een aantal keer door maar konden voor de goal niet gevaarlijk worden, waardoor Nieuwerkerk meer ruimte kreeg en de 0-5 en 0-6 al snel op het score boord verscheen . Na afloop moesten beide ploegen nog een strafschoppen serie nemen . XerxesDZB schoot alle 5 de penaltys tegen de oud XerxesDZB keeper Roy Spierings binnen. De doelman van XerxesDZB wist wel een penalty te stoppen van VV Nieuwerkerk waardoor de blauw witte de penalty serie wist te winnen.

  Eindstand : 0-6

  Het jonge Zondag 1 van trainer Marphe en Daniel zullen het zaterdag tegen 1e Klasser Spartaan 20 moeten opnemen die met 1-2 won van Alexandria 66. De trainers zien deze week weer een aantal spelers terug keren van vakantie en zij zullen donderdag al aansluiten bij de groep. De volledige selectie zal pas 5 september compleet zijn.

  Programma van Zondag 1 de komende week:

  Zaterdag 24-08-2019: Lex Joeroense Cup Spartaan20 – XerxesDZB aftrap 14:30 bij A66
  Dinsdag 27-08-2019: Zwartepijl – XerxesDZB aftrap 20:00
  Zaterdag 31-08-2019: BVCB – XerxesDZB aftrap 17:00 KNVB BEKER Ronde 1e wedstrijd

  Verslag Supporters XerxesDZB