•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Lid worden

  Wil je lid worden bij XerxesDZB dan kun je in de regel de laatste maandag van de maand jezelf inschrijven. Op deze maandagavonden zijn de vrijwilligers van de vereniging van 19.00 - 20.00 uur aanwezig in de commissiekamer voor jouw eerste kennismaking met de vereniging. Let op: volg ook de berichten op de website mbt wijzigingen in de aanwezigheid van de ledenadministratie!

  Het kennismakingsgesprek

  We maken graag even kennis met onze nieuwe leden. Vandaar dat we met iedereen een kennismakingsgesprek voeren. Neem naar dit gesprek mee:

  • Geldig legitimatiebewijs;
  • Ben je nog geen 18 jaar; kom met één van je ouders of een wettelijk vertegenwoordiger.

  Alle leden zetten zich in voor de vereniging

  Tijdens het kennismakingsgesprek willen wij graag kennis maken met jou, en eventueel je ouder(s) en geven wij de gelegenheid kennis te maken met onze vereniging. Wij vragen je een formulier in te vullen met je persoonlijke gegevens, aan te geven of je al eerder hebt gevoetbald en vragen je aan te geven welke klusjes jij kan doen bij onze vereniging. Voor de juistheid van deze gegevens ben je zelf verantwoordelijk en dat geldt ook voor het doorgeven van wijzigingen hierop na de voorinschrijving.

  Na dit gesprek wordt je geplaatst op een voorinschrijvingslijst. Bekijk de Voorinschrijvingsbrief hier.

  Definitief lid worden

  Zodra binnen één van de teams van jouw leeftijdscategorie plaats is, zal de betreffende jeugdcoördinator contact met je opnemen om afspraken te maken over je eerste training en kennis te maken met je trainer/leider. Daarna word je opgenomen in het ledenbestand van XerxesDZB en ben je definitief lid.

  Ben je nog geen 11 jaar, dan mag je ook direct uitkomen in officiële wedstrijden.

  Kosten van het lidmaatschap bij XerxesDZB

  Indien definitief lid van XerxesDZB:

  • Eenmalige administratiekosten van € 15,-, met uitzondering van de Zebra’s en senioren;
  • Jaarlijkse contributie van je leeftijdscategorie;
  • De door de KNVB berekende administratiekosten voor gele en rode kaarten. 

  Jeugdsportfonds

  Steeds meer leden krijgen hun contributie (deels) vergoed door het Jeugdsportfonds. Een fonds dat gezinnen steunt die het financieel wat moeilijker hebben. Jij als lid blijft wel verantwoordelijk voor een tijdige betaling van de contributie. Mocht je een aanvraag hebben ingediend bij het Jeugdsportfonds neem dan contact op via ledenadministratie@xerxesdzb.nl Dit voorkomt aanmaningskosten bij het niet nakomen van de betalingsverplichting.

 • Uitschrijven

  Ga je ergens anders voetballen, stop je met voetballen of wil je je laten uitschrijven als donateur of niet-spelend lid?

  Je dient je lidmaatschap bij XerxesDZB dan schriftelijk voor 15 juni van het lopende seizoen op te zeggen. Doe je dit niet dan wordt je lidmaatschap automatisch met een seizoen verlengd.

  Je kunt hiervoor een mail sturen naar ledenadministratie@xerxesdzb.nl onder vermelding van je naam, geboortedatum en lidmaatschapsnummer.