• Als vereniging XerxesDZB willen we graag een veilig sportklimaat bieden en bewaken. Iedereen moet op zijn niveau bij ons kunnen voetballen in een omgeving waarin je met en voor anderen jezelf kunt zijn. Een van de pijlers in dat beleid is de rol van de vertrouwenscontactpersoon (VCP). Met Joep van der Zeijden hebben we al een VCP en we zijn nu in de gelukkige omstandigheid dat we met Luana Petruzzi en Marco Nienoord er twee zeer geschikte personen aan toe kunnen voegen.
   
  Hieronder stellen Luana en Marco zichzelf voor.
   
  Hallo allemaal,
   
  Mijn naam is Luana Petruzzi, ik ben 33 jaar en ik heb drie kinderen. Mijn hobby's  zijn: voetbal, lezen en koken. Sinds 2020 voetbalt mijn zoontje met veel plezier bij XerxesDZB. Ook heeft mijn dochtertje inmiddels de smaak te pakken en speelt zij sinds vorig jaar in een meidenteam  bij XerxesDZB, waar ik als teammanager meehelp. Hierdoor ben ik veel aanwezig op de club en vind ik het fijn om een steentje bij te kunnen dragen. 
   
  In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als jeugd- en gezinsprofessional. Ik help graag anderen en ben empathisch. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich op de club op zijn gemak voelt en zich gehoord voelt. Ik luister graag naar anderen en ik denk oplossingsgericht. 
   
  Als je ergens tegenaan loopt of gewoon even een luisterend oor nodig hebt, kun je altijd contact met me opnemen op onderstaande contactgegevens. Ik ben maandag, dinsdag en zaterdag vaak aanwezig op de club. Je mag me ook altijd aanspreken.
   
  Luana Petruzzi
  06-51776851
   
  Marco Nienoord stelt zich voor:
   
  Mijn naam is Marco Nienoord, ik woon in Rotterdam Zevenkamp en ben al sinds 2012 actief bij XerxesDZB in verschillende rollen en functies. Meer dan 10 jaar geleden schreef ik mijn toen 7 jarig zoontje in en werd aan mij gevraagd of ik interesse had om trainer te worden van zijn team. Zoontje is inmiddels een hele grote meneer geworden en al een paar jaar geleden gestopt als voetballer. Ondertussen had hij het voetbalvirus doorgegeven aan zijn iets oudere zus en die is nog steeds lid en erg fanatiek. Gedurende die jaren ben ik beurtelings actief geweest als Trainer/Coach in de teams van mijn kinderen. Ik loop dus al wat jaartjes mee en vroeg mij af of ik mezelf nog op een andere manier nuttig kon maken voor onze mooie club.
   
  In ben altijd al geïnteresseerd geweest in (sociale) veiligheid en dacht vanuit die interesse van toegevoegde waarde te kunnen zijn als Vertrouwens Contact Persoon (VCP). Het afgelopen jaar heb ik aardig wat trainingen en cursussen gevolgd rondom de thema’s Discriminatie/Racisme, Pesten, Integriteit, Seksuele Intimidatie en Grens Overschrijdend Gedrag. Momenteel volg ik, samen met onze huidige VCP Joep van der Zeijden en Luana Petruzzi, de opleiding tot Vertrouwens Contact Persoon in de sport. Met de opgedane kennis en inzichten hoop ik voor al onze leden ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders en vrijwilligers het eerste aanspreekpunt te kunnen zijn voor iedereen die vragen of zorgen heeft over het welzijn van iedereen op ons sportcomplex. Als ik mijn karakter zou mogen beschrijven dan zijn de competenties open/eerlijk/transparant, discreet, empathisch en vertrouwelijk zeker van toepassing. Ook kan ik goed luisteren, situaties observeren en hoofd- van bijzaken scheiden.
   
  Loop je nu al een tijd met een ‘onderbuik’ gevoel of wil je gewoon eens van gedachten wisselen over iets wat je zelf gezien of gehoord hebt rondom veiligheid op ons sportcomplex ….. leg dan gerust contact met mij. Ik ben bereikbaar op onderstaande contactgegevens. Op dinsdagavond donderdagavond en zaterdag ben ik meestal ook op de club te vinden. Schroom niet en spreek me gerust aan en laten we er vooral voor zorgen dat we allemaal van onze favoriete sport kunnen genieten in een veilig sportklimaat!
   
  Marco Nienoord
  06-53995836