• De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor dames 2 is een feit op sportpark Faas Wilkes, een niet al te gespannen sfeer heerst er onder de staf en speelsters wanneer de aftrap tegen DCV VR1 werd genomen bij een temperatuur van een kleine 25 graden.

Vanaf minuut 1 neemt XerxesDZB het initiatief en zet hoge druk op de tegenstanders welke een stugge maar solide
    weerstand boden op deze warme voetbal namiddag. Door te starten met totaal drie andere speelsters voorin (Gwendolyn.P, Shavanna.M en Lisa.L) wilde de trainers kijken hoe de tegenstanders ons spel oppakte, en hoe ver het gesteld was met de
    conditie van onze speelsters.

Al gauw werd duidelijk dat de warmte parten speelde en dat het tempo zoals we gewend waren de afgelopen wedstrijden een stuk lager lag, en ja natuurlijk miste we ook ons spelverdeler Jennifer.O die heerlijk aan het genieten was in 1 van Nederlands rijke pretparken. Lisa.L welke normaal als rechtermiddenvelder speelt was nu een positie naar voren geschoven en maakte een ongelukkige beweging waardoor ze een zwaar gekneusde enkel opliep, en de staf al eerder dan dat ze zelf verwacht hadden de wissels moesten gaan in brengen. Achterin hielden de dames het wel bekende trio het goed dicht maar moesten wel vechten tegen de
    warmte en een tegenstander die het toch moeilijk maakte op bepaalde momenten. Met 1 bekerwedstrijd op dinsdag en een minitoernooi op vrijdag nog in de benen had onze laatste vrouw (43 Jaar) het behoorlijk zwaar.

Zowel aan haar linker als rechterzijde stonden de andere dames klaar om samen zij en zij te strijden en dat leverde op momenten goed gecombineerd voetbal op en de 1e wissel Sandy.D weer op pad te sturen met diepe ballen, alleen wist de tegenstanders deze goed op te vangen en werden er stevige blokkades neer gezet waardoor de staf besloot Shavenna.M (spits) te wisselen voor onze ervaren Sandra.A en bijna weer de basis 11 op het veld stonden.

Kansen waren erover en weer dus was het van belang de (0) te houden, helaas liep Diana.W. een rugblessure op en werd er na dertig minuten spelen de laatste wissel gebracht aan de rechterzijde Jennifer.B en uiteindelijk gingen we met 0-0 de kleedkamers in. Vroeg in tweede helft kijken we al tegen een achterstand aan van 0-1 door een ongelukkige samenloop in de verdediging maar bleven de koppies omhoog en wisten we dit omzetten te zetten in een gelijk spel en werd dit tot aan de 2-2 vol gehouden, waarna we echt een slot offensief moesten bedenken in de laatste minuten.

Een slimme bal van achteruit door Suz.P wist zij de bal over de aanvallende tegenstander te spelen en stuurde de twee jonkies weer weg welke zij aan zij het op lopen zetten richting keeper van de tegenstander die geen kans had en werd uiteindelijk de eindstand 3-2 in het voordeel van XerxesDZB beslist.