• Rinus de Roode wie kent hem niet? Onze oudste actieve vrijwilliger. De man naar wie onze mascotte is vernoemd, de man die een toernooi op zijn naam heeft, de man die al ruim 70 jaar als vrijwilliger actief is op onze mooie vereniging.

    Zoals hij vertelt, heeft hij letterlijk met eigen handen gebouwd aan wat nu nog het kleedkamergebouw is. Hij heeft generaties zien opgroeien en talenten zien groeien. Het is bewonderingswaardig dat Rinus met zoveel clubliefde in weer en wind sinds de bouw van Sportpark Faas Wilkes dagelijks op de fiets naar zijn, onze, club ging en nog steeds gaat. Natuurlijk voor een praatje met de mannen, maar nog steeds ook om wat onderhoudswerk te doen.

    Met liefde heeft hij de afgelopen jaren de grasvelden verzorgd, duizenden meters kalklijnen op de velden getrokken, honderden doelnetten gerepareerd, we denken zelfs honderden ballen gerepareerd en gepoetst, duizenden peuken opgeveegd en vele flesjes en glazen van het terras afgehaald, honderden koppen thee gezet en ontelbaar keren de kleedkamers geopend. En dit is slechts een greep uit alles wat hij heeft gedaan, want ook naast het onderhoud was en is hij nog steeds gastheer voor alle seniorenteams op zondag.

    Vandaag blaast hij 90 kaarsjes uit en dat vinden wij reden voor een feestje. Rinus van Harte!