• Hofman & Zoon Tuinaanleg

 • Elke week zal er een interview plaatsvinden met een van de partners van XerxesDZB in het rubriek Partner van de week. Deze week is dat het bedrijf van Marcel Hofman.

  Hoveniersbedrijf Hofman & Zoon Tuinaanleg

 • Wat is jouw functie binnen het bedrijf?

  Samen met mijn zoon ben ik eigenaar van het bedrijf en ben ik als hovenier werkzaam.

  Kun je in 5 zinnen omschrijven wat jouw bedrijf doet en waar we je kunnen vinden?

  Als kleinschalig familiebedrijf kun je ons vinden op en rondom de tuinen in Rotterdam. Wij onderhouden en leggen wij tuinen aan. We zijn gespecialiseerd in alle soorten houtaanleg. Zo maken wij vlonders en tuinmeubels. Wij werken veel met jonge mensen die we opleiden binnen het hoveniersvakgebied. Relatiebeheer met onze klanten vinden wij erg belangrijk wat resulteert in veel vaste klanten waar wij jaarlijks het tuinonderhoud verzorgen.

  Jouw relatie met XerxesDZB?

  Mijn relatie met de club gaat veel verder dan partner zijn met mijn bedrijf. Ooit begon het als ouder van een zoon van 6 jaar die op voetbal ging bij DZB en dat gaat al weer bijna 20 jaar terug. Sinds die eerste uren als voetbalpapa op het veld heb ik mij ontwikkeld als leider/trainer binnen de jeugdafdeling. Daarna heb ik diverse nevenactiviteiten gedaan zo ben ik o.a. scheidsrechter coördinator geweest. De laatste jaren ben ik actief binnen de afdeling Voetbal Facilitair waar ik op zaterdagen commissiedienst draai. Tijdens deze diensten heb ik EHBO dienst en ontvang ik de teams die komen spelen. In de toernooien tijd draag ik ook altijd graag mijn steentje bij. En natuurlijk deel ik als hovenier ook graag (vrijwillig) mijn expertise, spullen en mijn handen.

  Sinds wanneer ben je partner van XerxesDZB?

  Ongeveer 5 a 6 jaar geleden heb ik de stap gemaakt om ook financieel de club te steunen. Sindsdien heb ik een bord bij de ingang van het hoofdveld.

  Waarom je destijds partner bent geworden?

  Waarom ik partner ben geworden is omdat ik binding heb met de club en graag betrokken ben bij de club. Ik voel mij thuis op de club en geniet van de gezelligheid die heerst binnen de club. Ook de ontmoetingsplek die de club in de wijk heeft was hierbij voor mij belangrijk.

  Wat maakt dat je trouw partner bent en blijft?

  Eigenlijk is dat niet veel anders dan waarom ik destijds partner ben geworden. Maar als ik hier dan toch iets mag zeggen is dit het gevoel wat ik bij de club heb ondanks dat ik nu door drukte met mijn bedrijf wat minder actief ben op de club

  Mooi aan onze vereniging....

  Mooi is de manier waarop de club maatschappelijke betrokken is. Het is mooi om te zien hoe we als club in de wijk staan, de wijk welkom is op de club en wij als club omgaan met de jeugd. De club staat klaar voor mensen en of je wel of niet direct betrokken bent bij de club je bent welkom. Buiten de wedstrijddagen om kom ik ook op de club op de gewone doordeweekse dagen als het onderhoudsteam actief is. Als ik op deze dagen kom zie ik veel dingen anders dan voetbal. Naast het onderhoud- en schoonmaakwerk zie je ook mensen komen en gaan. Zo verzamelen op en vertrekken van ons sportpark de dames van de hardloopclub ikloophard om een aantal kilometers samen hard te lopen. Maar je ziet ook mensen een balletje trappen zoals voorheen de dames van het Leger des Heils of nu nog de “oude” mannen die hun voetbalkunsten blijven oefenen met elkaar waarna ze een kopje koffie drinken. Daarnaast zie je mensen uit de wijk actief geworden binnen het onderhoudsteam. Het is meer dan alleen een voetbalclub en dat vind ik mooi.

  Heb jij nog een mooie verenigingsdroom/wens die je graag met ons zou willen delen?Vind ik wel heel moeilijk om even snel te bedenken. Ik zou zelf graag meer willen doen, maar ik heb het momenteel druk met werk. Ik vind het gewoon gezellig op de club. Ik wens dat de club blijft wie ze is en dat ik mij daardoor op mijn gemak blijf voelen. Natuurlijk kunnen dingen altijd beter, maar het gras is elders echt niet groener. Er wordt heel veel gedaan, ik zie dat en dat moet zo blijven.