• Peter van Loon jr. nieuwe technische coordinator senioren bovenbouw!

 • Het technisch hart van XerxesDZB is zeer verheugd te kunnen melden dat Peter van Loon JR vanaf het komend seizoen 2022-2023 de nieuwe technisch coördinator van de bovenbouw selecties wordt.

  Het binnenhalen van Peter die een schat aan voetbal ervaring en kennis met zich meebrengt geeft een enorme boost aan de opleiding van de club alsmede aan de ambities die de club heeft met het eerste team.

  De 49 jarige inwoner uit Nieuwerkerk aan de IJssel zal zich voornamelijk gaan bezighouden met het eerste team, de 3 selectie teams direct onder het eerste team (21 23 en 19) en de doorstroming van jeugdspelers uit de eigen jeugdopleiding naar het vlaggenschip van de club op het Sportcomplex Faas Wilkes.

  De bij Tankerservice Hoogvliet / DGCL chassis Lease als fleetmanager werkende van Loon doorliep na zijn carrière als speler (haast 300 wedstrijden in het eerste elftal van de Zebra’s ) binnen de club diversen functies. Naast jeugdtrainer van de onderbouw teams tot en met de onder 17 was hij in 2 periodes van totaal 9 jaar assistent trainer coach van het eerste team en lid van de tc.

  Na een sabbatical van een aantal jaar is Peter (een begenadigd golfer intussen....) weer terug bij de bovenbouw van ZIJN club en ziet hij er enorm naar uit om in de rol van technisch coördinator zijn steentje bij te dragen aan de nieuwe koers die is ingeslagen bij de club uit Rotterdam Zevenkamp.

  Wij wensen Peter heel veel succes maar uiteraard ook enorm veel plezier.

  Succes is een keuze!