• Schmitt Ankers en Kettingen

 • Deze week is Schmitt Ankers en Kettingen partner van de week. Onze sponsorreporter interviewde General Manager Xander Scheffel voor deze wekelijkse rubriek.

  Wat is jouw functie binnen het bedrijf?

  Als General Manager ben ik verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten met als speerpunten de in- en verkoop, marketing en daarnaast ook het reilen en zeilen van het kantoor.

  Kun je in 5 zinnen omschrijven wat jouw bedrijf doet en waar we je kunnen vinden?

  Ons kantoor kun je vinden in Zwijndrecht. Wij houden daar voorraad van diverse ankers en kettingen welke wij aan klanten over de hele wereld leveren en dan met name in Europa en Nederland.

  Het leveren van ankers en kettingen lijkt heel simpel, maar dit kan op meerdere manieren fout gaan. Met onze kennis en voorraad weten wij dit keer op keer in goede banen te leiden. Daarnaast zijn wij heel flexibel. Als een schip ons nodig heeft zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

  Jouw relatie met de club

  Al jaren lang heb ik een band met de club. Ooit ben ik bij de F begonnen van Xerxes en heb ik jaren lang bij de vereniging gevoetbald. Nu kun je mij vinden als supporter langs de lijn en zit ik in de Raad van Advies van de club. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren ook op diverse manieren betrokken geweest bij o.a. de sponsorcommissie en de mohikanen.

  Sinds wanneer is Schmitt Ankers en Kettingen partner?

  Al ruim 10 jaar zijn wij partner van XerxesDZB.

  Waarom zijn jullie destijds partner geworden?

  Niet om naamsbekendheid of de handel, maar de directe binding met de club. Zo hebben ikzelf en onze directeur Dennis Barzilay al een jaren lange band met XerxesDZB. Het is mooi om dan een financiële bijdrage te kunnen doen aan deze club. Daarbij is het mooi om je te kunnen identificeren met een club als XerxesDZB.

  Wat maakt dat je trouw partner bent en blijft?

  Als je ergens voor wilt gaan dan doe je daar je best voor. Dennis is een aantal jaren medeverantwoordelijk geweest voor de TC en dan laat je dat niet los, dat maakt de binding zelfs groter en maakt dat je partner bent. En zolang het met het bedrijf goed gaat kan dat ook.

  Mooi aan de vereniging??.

  Niet in de laatste plaats de mooie historie van onze club en daarbij dat wij door veel mensen nog gezien als de 4e club van Rotterdam. Voor menigeen is het een leuke uitlaatklep en een plek waar vriendschappen ontstaan. Zowel Dennis als ikzelf hebben vele vriendschappen aan de club te danken.

  Heb jij nog een mooie verenigingsdroom/wens die je graag met ons zou willen delen?

  Als je mij dat persoonlijk vraagt dan is dat, dat op een dag mijn neefje zijn debuut maakt in Zaterdag 1.

  Voor de club is dit dat de verschillende stromingen met de neus dezelfde kant op komen te staan en dat we met z’n allen de schouders eronder zetten.