• Teamindelingen jeugd voor seizoen 2019-2020

 • Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, maar er wordt al hard gewerkt aan de indelingen voor de jeugd van komend seizoen! Een heel erg moeilijke klus, want nieuwe teamindelingen betekenen straks veel blije gezichten, maar sommigen zullen mogelijk wat minder enthousiast zijn over de nieuwe indeling. Uitgangspunt is dat alle kinderen in hun leeftijdscategorie met kinderen van het zelfde niveau worden ingedeeld. Op deze manier hopen we dat alle kinderen met plezier voetballen. Dat betekent ook dat veel teams mogelijk niet in hun huidige samenstelling doorgaan, er zullen wijzigingen plaatsvinden. Houd hier a.u.b. rekening mee.

  Trainers en leiders gezocht

  Naast teamindelingen maken, moeten ook alle teams van (bij voorkeur 2) trainers en leiders worden voorzien. Momenteel wordt zo'n 90 a 95% van de jeugdteams getraind door enthousiaste ouders, ook komend seizoen zullen we weer een beroep doen op alle ouders om te helpen om alle kids een leuke voetbaltijd te geven bij XerxesDZB. Indien je als ouder momenteel nog geen trainer of leider bent, maar je bent wel geïnteresseerd om dit komend seizoen eventueel op te pakken, laat het dan weten aan de desbetreffende afdelingscoördinator!

  Publicatie voorlopige indeling

  We streven ernaar om uiterlijk eind mei de concept indelingen te publiceren op de website. Aangezien alle leden de tijd hebben tot uiterlijk 15 juni om op te zeggen of om over te schrijven naar een andere club zijn dit voorlopige teamindelingen. Daarnaast komen er ook weer spelers bij die zich inschrijven bij XerxesDZB, dus tot het begin van het nieuwe seizoen in september kunnen er nog wijzigingen plaatsvinden.

  Let op: wil je je lidmaatschap helaas opzeggen, doe dat dan dus uiterlijk 15 juni! Klik hier voor meer info: https://www.xerxesdzb.nl/lid-worden/ .

  Ben je juist geïnteresseerd om lid te worden bij XerxesDZB, klik dan hier voor meer info: https://www.xerxesdzb.nl/aanmelden-nieuwe-leden-seizoen-2019-2020/ .

  Selectieteams

  Welke teams zijn nu selectieteams en welke teams zijn recreatieve teams? Dat is niet voor iedereen duidelijk, daarom hier meer info.

  Teams met de beste spelers/speelster uit hun leeftijdscategorie noemen we selectie teams. Daarnaast kennen we ook de term ‘prestatieteams’ Het verschil tussen een prestatieteam en een selectieteam is beperkt. Enige verschil is dat een prestatie team ook een selectie team is, echter aan alle spelers van dat team wordt voor dat seizoen een extra contributie bijdrage (‘selectie bijdrage’) gevraagd ivm o.a. in bruikleen geven wedstrijdtenues incl verplichte nummers op rug, professionele trainers en extra trainingsmaterialen.

  Ter informatie de selectieteams van volgend seizoen (tussen haakjes de geboortejaren van de leeftijdscategorie):

  • JO8-1 (2012)
  • JO9-1 (2011)
  • JO11-3 en 4 (2010)
  • JO11-1 (2009)
  • JO13-3 (2008): prestatieteam: selectiebijdrage
  • JO13-1 (2007): prestatieteam: selectiebijdrage
  • JO14-1 (2006): prestatieteam: selectiebijdrage
  • JO15-1 (2005): prestatieteam: selectiebijdrage
  • JO17-1 en 2 (2003/2004): prestatieteam: selectiebijdrage
  • JO19-1 (2001/2002): prestatieteam: selectiebijdrage

  Procedure mbt teamindelingen

  Er komen veel vragen over de teamindelingen voor het nieuwe seizoen. Om deze vragen voor een groot gedeelte te voorkomen hieronder de procedure, die we handhaven voor de indeling van de teams..

  Selectie teams

  Er wordt, net als voorgaande jaren, op basis van input van de huidige trainers, technische commissie en coördinatoren bepaald of spelers in eerste instantie in aanmerking komen voor een selectie team. De Technische Commissie bestaat voor de jeugd uit Michel Verwater, Marcel van Staaijeren en Wim Ravenhorst.

  Is uw kind uitgenodigd voor deze oefen- / talententrainingen, dan kan hij of zij in aanmerking komen voor een selectieteam. De voorlopige indeling van de selectieteams, waar het seizoen mee gestart wordt, wordt bepaald door de technische commissie in nauwe samenwerking met de trainers van het nieuwe team.

  Dat wil niet zeggen dat jongens of meisjes die volgend jaar niet in een selectieteam worden ingedeeld niet alsnog de kans krijgen om hoger op te komen. Net als dit jaar kan er gedurende het seizoen geschoven worden in de teams.

  Recreatieve teams

  Hier wordt ingedeeld op basis van input van de huidige trainers en de coördinatoren. Indien noodzakelijk worden er een aantal (interne) oefenwedstrijden ingepland zodat er nader naar een aantal spelers gekeken kan worden. De coördinatoren maken dan obv de verkregen informatie de nieuwe teamindelingen voor de recreatieve teams.

  Meer vragen?

  Mochten er meer vragen zijn, stel ze dan per mail aan de desbetreffende afdelingscoördinator. Hou er a.u.b. wel rekening mee dat de coördinatoren, naast hun werk, momenteel erg druk zijn met voetbalgerelateerde zaken en het hen mogelijk niet lukt om direct te kunnen antwoorden.