• Met het behalen van het kampioenschap en de dubbele viering daarvan de afgelopen zaterdagen nog vers in het geheugen is het aanstaande zaterdag 25 mei het laatste competitieweekeinde. XerxesDZB speelt dan uit tegen Papendrecht, dat zeker nog belangen heeft richting de nacompetitie. Het is ook de laatste wedstrijd van Tom Rietberg als hoofdtrainer van XerxesDZB. Na vijf seizoenen komt er met het fantastische slotakkoord van het kampioenschap een einde aan de samenwerking.

    De samenwerking heeft 5 jaar geduurd en kent veel positieve herinneringen, hoewel de eerste jaren gekleurd werden door de Corona perikelen. Het eerste seizoen kon niet worden afgemaakt en had na 17 wedstrijden een tussenstand met een vierde plaats. SV Poortugaal promoveerde dat seizoen alsnog naar de 4e Divisie. Het seizoen erna verdient eigenlijk deze naam niet. Na een paar wedstrijden werd het seizoen stilgelegd om nooit hervat te worden. Het derde seizoen (2021-2022) werd een vierde plaats gehaald achter de terechte kampioen Kloetinge. Het seizoen 2022-2023 behaalde de Rietberg-brigade en derde plaats na kampioen Heerjansdam en RVVH dat via de nacompetitie promoveerde. Dat seizoen werd mede kleur gegeven door de succesvolle bekercampagne die pas in de finale gestuit werd door Nieuwkoop.

    Dit seizoen het kampioenschap in het jaar dat we 120-jaar bestaan en precies 20 jaar na het laatste kampioenschap is de verdiende beloning voor vereniging, spelers en staf. Elk kampioenschap kent een verhaal en dat verhaal zit besloten in de uitwedstrijd bij Spijkenisse. Een paar minuten voor tijd nog met 4-2 achter en een virtuele achterstand van 9 punten en bij affluiten door de scheidsrechter een 4-5 overwinning en een enorme boost in de kampioensambitie.

    De rol van Tom in het kampioenschap moet op waarde worden geschat. Bij het doorselecteren van de spelersgroep, het intrainen van de speelwijze en het smeden van een elftal tot een team. De (nog pas) 41-jarige trainer Tom Rietberg laat prachtige herinneringen achter bij de club en neemt hopelijk diezelfde mooie herinneringen mee naar zijn volgende stappen als trainer.

    Naast de sportieve herinneringen hebben we 5 jaar ook mogen genieten van de aanwezigheid van een zeer prettig en mooi mens, die liever anderen naar voren schuift dan zichzelf op het podium zet. We hopen dan ook Tom nog vaak terug te mogen zien op ons sportpark Faas Wilkes.

    Naast Tom nemen ook assistent Marphe Redjosetiko en Marvin van Tienen (keeperstrainer) afscheid. Marphe heeft in verschillende rollen bijgedragen aan de vereniging XerxesDZB: als trainer van zaterdag 2, zondag 1, onder 23 en de laatste periode als assistent van Tom Rietberg. Volgend jaar is hij in die rol werkzaam bij DCV. Wij wensen hem, net zoals Marvin, veel succes in de verdere carrière als trainer en zijn dankbaar voor wat zij de vereniging hebben gebracht.