• Thriller tegen VVAC eindigt in overwinning voor XerxesDZB Vrouwen 1!

 • Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de dames van VVAC uit Ottoland op het programma. Na vorige week een prima uitslag van 1-7 tegen de dames van Hillegersberg neergezet te hebben moesten we wel aan de bak want deze dames van VVAC worden gezien als medekandidaat voor de titel.

  We gingen goed van start, want binnen 4 minuten was het Roos die de eerste mega kans van de wedstrijd kreeg. Na een prima voorzet van Michelle dacht Roos de bal makkelijk in het doel te schieten maar de bal ging via haar hak naast het doel, de toon van de wedstrijd was gezet. Na 14 minuten spelen was het dan toch raak, Sherra maakte een mooie actie waarbij ze 3 speelsters van VVAC het bos in stuurde daarna kwam de bal bij de jarige Lea die met een mooie sleepbeweging haar tegenstander kansloos liet en de bal van de rand zestienmeter over de keepster van VVAC schoot.

  Hierna bleven onze dames gedisciplineerd spelen en hadden we het voor rust al af moeten maken. Een prima pass van Kaylee vloog over de verdediging maar helaas kon Sherra de uitkomende keepster niet verschalken, ze stifte de bal wel over de keepster maar deze bal werd op de doellijn tegengehouden zelfs de sliding van Roos op de bal kon hier geen verandering meer in brengen. Nog voor de rust kregen we nog een aantal kansen waarvan een penalty, helaas kon werd deze niet verzilverd door Sherra want nadat de bal langs de keepster was geschoten kwam deze op de paal en kon door de verdediging van VVAC opgeruimd worden.  En zoals een voetbalwet voorschrijft "als je zelf de kansen niet maakt dan doet de tegenstander dat" zoals ook nu. Kaylee veroorzaakte een vrije trap net buiten onze zestienmeter, uit deze vrije trap wist VVAC te scoren, een spits van VVAC wist zich goed vrij te lopen bij onze eerste paal waar ze de bal vrij binnen kon koppen dus 1-1 en tevens de ruststand.

  Na de rust was het spelbeeld niet anders, wij zochten de aanval en VVAC probeerde te counteren, maar deze uitvallen werden door onze uitstekende verdediging onder leiding van Samantha en Felicia iedere keer onschadelijk gemaakt. Zonder iemand tekort te doen wil ik deze dames wel een compliment geven voor hun uitstekende spel. Na nog een aantal 100% kansen die helaas niet tot doelpunten konden worden omgezet werd de voorsprong nu ook in een doelpunt uitgedrukt door onze fel spelende dames. Een prima bal van Robien langs de zijlijn kwam bij de uitstekend ingevallen Maxine terecht, die op haar beurt een prima voorzet verzorgde op Sherra die de gemiste pingel meer dan goed maakte en de bal onhoudbaar achter de keepster liet verdwijnen BAM 2-1.

  Helaas wist VVAC in de 88e minuut een klein gaatje in onze defensie te vinden en onze zeer goed keepende Do kansloos te laten waardoor de dames van VVAC de 2-2 op het scorebord brachten. Maar vandaag was zo'n dag dat onze dames er alles uit wilde halen wat er in zat en dat gebeurde dan gelukkig ook. Zoals eerder gezegd bracht de uitstekend ingevallen Maxine ons de winst. Sherra stuurde Maxine de diepte in waardoor ze 1 op 1 met de keepster kwam en gelukkig kon ze na een scrimmage met de keepster de bal in de 93e minuut in het net van het doel deponeren waarna een explosie van vreugde het sportpark op zijn grondvesten deed sidderen.

  De dik verdiende 3 punten bleven zo op het sportpark Faas Wilkes. Dit is wel een overwinning om trots op te zijn! Volgende week wacht er een nieuwe beproeving want dan staat de uitwedstrijd tegen het hoog ingeschatte Sparta op het programma, maar met de inzet en passie van vandaag zien we ook deze wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet.