• Tribune Bouw & LG Architecten

 • Wat is jouw functie binnen het bedrijf?

  Samen met mijn compagnon Jasper van Ammeren ben ik Architect & Ontwerper.

  Kun je in 5 zinnen omschrijven wat jouw bedrijf doet en waar we je kunnen vinden?

  Wij zijn gespecialiseerd in sportcomplexen en bedrijfshuisvesting. In ons werk geven wij veel aandacht aan de vormgeving en de kwaliteit en denken wij graag mee met onze klant om een gebouw te ontwikkelen waar hij trots op kan zijn. Het vertrekpunt is altijd duurzaamheid. Ik heb destijds ook samen met XerxesDZB gewerkt aan het huidige Sportpark Faas Wilkes en hier ben ik nog steeds trots op. Niet alleen op het gebouw maar ook hoe we de omgeving en de omliggende ruimte hebben vormgegeven om zo meerwaarde te geven. Een mooi voorbeeld hiervan is het Zomerhofboysplein voor het kleedkamergebouw. Een fijne en gezellige plek om te verzamelen en na afloop van de wedstrijd een biertje te drinken. In een later stadium hebben wij ook met Tribune Bouw de Tribune van XerxesDZB gebouwd. Belangrijk was dat deze zou passen binnen het concept van het Sportpark. Daarnaast hebben we onder de tribune een ruimte weten te creëren die de vereniging de mogelijkheid biedt hier een verdienmodel aan te koppelen. Mijn grootste trots op dit moment is toch wel de tribune van de TT in Assen. Deze kunnen jullie vinden op onze website www.lgarchitecten.nl

  Wat is naast partner zijn jouw relatie met XerxesDZB? 

  Mijn relatie met de club is meerledig. Zo hebben mijn kinderen gevoetbald bij XerxesDZB, ben ikzelf niet-spelend lid van deze gezellige vereniging en ondersteun ik als vrijwilliger bij onderhoud technische en bouwkundige vragen.

  Sinds wanneer ben je partner van XerxesDZB?

  Dat is eigenlijk al heel lang. Toen de plannen begonnen voor de (ver)bouw van het Sportpark in 2008 ben ik als partner aangesloten bij de vereniging.

  Waarom je destijds partner bent geworden?

  Waarom ik destijds partner ben geworden had 2 redenen. Enerzijds omdat ik met mijn bedrijf actief ben binnen de sportwereld anderzijds om wie de club is en waar zij voor staat. Een vereniging die betrokken is bij haar leden, een voorbeeld functie aanneemt welke de vereniging o.a. heeft vertaald in het Waarden en Normen beleid.

  Wat maakt dat je trouw partner bent en blijft?

  Zakelijk bekeken laten wij graag zien wat wij bij XerxesDZB hebben gerealiseerd. De duurzaamheidsslag die de vereniging heeft gemaakt en ook steeds verder doorvoert. De vereniging vervult hiermee een maatschappelijke rol en geeft een mooi signaal hiermee naar buiten. Het begint namelijk bij onze kinderen en als zij op de club komen dan zien zij daar veel groen langs de gevels en zonnepanelen op het dak. XerxesDZB heeft bewust gekozen op dit maatschappelijke vlak niet te slapen, maar juist duurzaam te denken en te verbouwen. Het voorbeeld van XerxesDZB helpt ons bij meer verenigingen te verduurzamen. Maar daarnaast zijn er heel veel andere redenen om deze mooie club trouw te blijven. Ik kom zelf nl. nog graag op de vereniging. Zo drink ik af en toe op de Clubavond een biertje met mijn vrienden. Daarnaast vind ik het mooi om te zien hoe de TOM ploeg het onderhoud op de club verzorgd. Het gaat nl. niet allemaal vanzelf. Eén van de redenen dan ook om te blijven sponsoren zodat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen hieraan.

  Wat vind jij als partner mooi aan onze vereniging?

  XerxesDZB is een club voor iedereen. Er wordt geen onderscheid gemaakt in wie je bent of wat je doet, het is een open club en iedereen voelt zich er thuis. De vereniging is maatschappelijk betrokken, niet alleen van binnen maar ook door over de hekken van het Sportpark te kijken en de wijk erbij te betrekken. En natuurlijk het duurzaam denken en doen van de vereniging.

  Heb jij nog een mooie verenigingsdroom/wens die je graag met ons zou willen delen?

  Zeker heb ik dromen en wensen voor de vereniging. Ik zou graag willen dat de akoestiek in het Clubhuis verbeterd wordt. Zodat het comfort verdubbeld gaat worden. Nu klinkt al het geluid heel erg hard. Ik weet zeker dat als dit voor elkaar komt er meer mensen in het Clubhuis komen en ook langer zullen blijven. Daarnaast moet de club vooral doorgaan met wat zij doen. Is het goed de maatschappelijke ontwikkelingen te blijven volgen en hoop ik dat de vereniging de vrijwilligers ook duurzaam weet te blijven binden aan deze mooie club. Buiten dat alles hoop ik dat het een plek blijft waar het leuk is als je er met je vrienden bent, want dat is het nu zeker voor mij.