• UPDATE: Voorlopige teamindelingen jeugd 2019-2020 tot en met JO/MO15

 • Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt van beginnen. De nieuwe voorlopige indelingen en trainers van Zebra tot en met JO15 is nu bekend.

  Uitgangspunt is dat alle kinderen in hun leeftijdscategorie met kinderen van het zelfde niveau worden ingedeeld. Op deze manier hopen we dat alle kinderen met plezier voetballen. Dat betekent ook dat veel teams niet in hun huidige samenstelling doorgaan, wijzigingen hebben plaatsgevonden in de teams. .

  Hieronder vind je de indelingen voor de diverse jeugdafdelingen.

  Voorlopige teamindeling:

  *XerxesDZB JO13-3 hoeft geen selectiebijdage te betalen.

  Trainers en leiders gezocht

  Nog niet alle teams zijn van trainers en leiders voorzien, bij voorkeur heeft elk team 2 trainers en 1 leider. Momenteel wordt zo'n 90 a 95% van de jeugdteams getraind door enthousiaste ouders, ook komend seizoen zullen we weer een beroep moeten doen op alle ouders om te helpen om de teams een leuke voetbaltijd te geven bij XerxesDZB. Indien je als ouder momenteel nog geen trainer of leider bent, maar je bent wel geïnteresseerd om dit komend seizoen eventueel op te pakken, laat het dan weten aan de desbetreffende afdelingscoördinator!

  Selectieteams

  Het is een paar weken geleden ook al gepubliceerd, maar we wilden dit graag herhalen.

  Welke teams zijn nu selectieteams en welke teams zijn recreatieve teams? Dat is niet voor iedereen duidelijk, daarom hier meer info.

  Teams met de beste spelers/speelster uit hun leeftijdscategorie noemen we selectie teams. Daarnaast kennen we ook de term ‘prestatieteams’ Het verschil tussen een prestatieteam en een selectieteam is beperkt. Enige verschil is dat een prestatie team ook een selectie team is, echter aan alle spelers van dat team wordt voor dat seizoen een extra contributie bijdrage (‘selectie bijdrage’ van €40,- per speler) gevraagd ivm o.a. in bruikleen geven wedstrijdtenues incl. verplichte nummers op rug, professionele trainers en extra trainingsmaterialen.

  Ter informatie de selectieteams van volgend seizoen (tussen haakjes de geboortejaren van de leeftijdscategorie):

  JO8-1 (2012)

  JO9-1 (2011)

  JO11-3 en 4 (2010)

  JO11-1 (2009)

  JO13-3 (2008): prestatieteam

  JO13-1 (2007): prestatieteam

  JO14-1 (2006): prestatieteam

  JO15-1 (2005): prestatieteam

  JO16-1 (2004): prestatieteam

  JO17-1 en 2 (2003/2004): prestatieteam

  JO19-1 (2001/2002): prestatieteam

  Procedure mbt teamindelingen

  Er zijn al veel vragen binnengekomen over de teamindelingen voor het nieuwe seizoen, maar er zullen na de publicatie van de indeling vast meer vragen zijn. Om deze vragen voor een groot gedeelte te voorkomen hieronder de procedure, die we handhaven voor de indeling van de teams.

  Selectie teams

  Er wordt, net als voorgaande jaren, op basis van input van de huidige trainers, technische advies commissie en coördinatoren bepaald of spelers in eerste instantie in aanmerking komen voor een selectie team. De technische advies commissie bestaat voor de jeugd uit Michel Verwater, Marcel van Staaijeren en Wim Ravenhorst.

  Is uw kind uitgenodigd voor deze oefen- / talententrainingen, dan kan hij of zij in aanmerking komen voor een selectieteam. De voorlopige indeling van de selectieteams, waar het seizoen mee gestart wordt, wordt bepaald door de technische commissie in nauwe samenwerking met de trainers van het nieuwe team.

  Dat wil niet zeggen dat jongens of meisjes die volgend jaar niet in een selectieteam worden ingedeeld niet alsnog de kans krijgen om hoger op te komen. Net als dit jaar kan er gedurende het seizoen geschoven worden in de teams.

  Recreatieve teams

  Hier wordt ingedeeld op basis van input van de huidige trainers en de coördinatoren. Indien noodzakelijk worden er een aantal (interne) oefenwedstrijden ingepland zodat er nader naar een aantal spelers gekeken kan worden. De coördinatoren maken dan obv de verkregen informatie de nieuwe teamindelingen voor de recreatieve teams.

  Meer vragen?

  Mochten er meer vragen zijn, stel ze dan per mail aan de desbetreffende afdelingscoördinator. Hou er a.u.b. wel rekening mee dat de coördinatoren, naast hun werk, momenteel erg druk zijn met voetbalgerelateerde zaken en het hen mogelijk niet lukt om direct te kunnen antwoorden.