• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag een valse start gehad uit bij SV Poortugaal. De ploeg van trainer Tom Rietberg ging met 3-0 onderuit na een rode kaart van aanvoerder Kai Fens.

    Bij XerxesDZB maakte Myron Bostdorp op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor de Zebra's. XerxesDZB kreeg de 1e kansen van de wedstrijd via Bruce van Kesteren en Kai Fens. Poortugaal liet XerxesDZB duidelijk aan de bal en was zeer gevaarlijk uit de counters. De scheidsrechter zag 2 handsballen over het hoofd in het zestienmeter gebied van Poortugaal. Een lange bal over de verdediging van de Zebra's leidde tot de 1-0. Poortugaal bleef gevaarlijk met de snelle buitenspelers voorin op de counter. De ruststand was 1-0.

    In de 2e helft ging XerxesDZB vol op de aanval en dat leidde tot de 2-0 voor Poortugaal via een strafschop en de 2e gele kaart voor Kai Fens. XerxesDZB moest nog een half uur de wedstrijd uit spelen met 10 man. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0, wederom uit een strafschop voor Poortugaal.

    Een moeizame eerste wedstrijd in de 1e Klasse B voor XerxesDZB. De scheidsrechter Arie Kuup was vandaag zeer bepalend en gaf 8 gele kaarten, 1 rode kaart en 2 discutabele strafschoppen. Volgende week ontvangt het SV Heinenoord waar oud-XerxesDZB trainer Joop Hiele aan het roer staat. De aftrap op Sportpark Faas Wilkes is om 14:30 uur.

    Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Jordan Kroon, Leon van den Berg, Kai Fens (c), Leonardo de Pina, Rens Herweijer (Ryan Lugtigheid), Robin Hofman, Eugunio Leerdam, Myron Bostdorp (Orlano Stewart), Marvin Strik en Bruce van Kesteren (Boy Stoops).