• Ik moest het even nakijken, maar 7 maart was de laatste speeldag op ons complex. Ik was nooit echt een liefhebber van de zomerstop, vond het na twee weken zomervakantie altijd wel weer tijd voor voetbal, dus voelt dit als een eeuwigheid. De dynamiek van zo’n zaterdag waar jong en oud zin hebben in een potje voetbal, mis ik enorm. Maar het is niet anders en moeten we er het beste van maken. Gelukkig zijn we een flexibel volk en kunnen we ons goed aanpassen aan de nieuwe situatie en daarin ook weer genieten van de eenvoudige dingen van het leven. Zijn we ons nog meer bewust dat de eigen gezondheid maar vooral die van onze naasten veruit het belangrijkste is in ons leven.

    Tegelijkertijd gaan we ook weer voor onszelf ondanks de vele onzekerheden plannen maken. Plannen voor nu maar ook voor als het voorbij is en we weer terug kunnen naar het normale leven. Want dat gaat ooit weer komen!

    Hetzelfde geldt voor het bestuur van onze club. Even lagen we in de touwen, overdonderd door het Coronavirus en de gevolgen daarvan. Maar met de pakken neerzitten ligt niet in onze aard. De schouders moeten er onder. We voelen met zijn allen een grote verantwoordelijkheid om XerxesDZB door deze zware storm te loodsen. Gelukkig krijgen we daarbij hulp van onze leden, die er net zo naar hunkeren om weer ‘back to normal’ te gaan. De belangrijkste onderwerpen die nu op bestuursvlak spelen, zijn het bepalen van mogelijke scenario’s met de financiële consequenties en het betrokken houden van onze vrijwilligers en XerxesDZB-leden. Vragen als wat kunnen we doen als we in juni open mogen tot wat als we in september nog geen wedstrijden mogen spelen of beperkingen van het op anderhalve meter blijven. Daarbij is er een sterke afhankelijkheid van de besluiten door het kabinet en die van de KNVB. Maar regeren is vooruitzien en moeten we nu al nadenken hoe we hierop kunnen anticiperen.

    Ook wordt er hard gewerkt door sociaal coördinatoren en hoofden opleidingen om een goede trainers- en begeleidingsstaf neer te zetten voor het volgend seizoen. Natuurlijk altijd met dat ene voorbehoud: dat we echt veilig kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen. Heel graag zelfs!

    Eef Bloemers, bestuurslid