• Van der Biessen, Stewart en Brinkman leidden XerxesDZB naar overwinning!

• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag een ruime overwinning geboekt op De Zwerver. De ploeg van Tom Rietberg won met 5-1 van de promovendus uit Kinderdijk.

In de 1e helft lag het tempo laag en kwam de ploeg uit Kinderdijk op voorsprong uit een hoeksschop. Een afvallende bal werd vanaf de rand van de 16 in de hoek van doelman Ferry Hagendijk geschoten. 1 minuut later stond het alweer gelijk. Een goede combinatie tussen Eugunio Leerdam en Orlano Stewart leidde naar de gelijkmaker. Na 30 minuten was de stand 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft wisselde trainer Tom Rietberg 2 maal. Davy van der Biessen en Brinkman kwamen het veld in en dat leverde uiteindelijk 4 doelpunten op. Een prachtige voorzet vanaf de zijkant van Davy zorgde voor de voorsprong via de voet van Lars Brinkman. Niet veel later zorgde wederom een voorzet van Davy van der Biessen de 3-1 op. Spits Orlano Stewart kopte de bal goed naar de grond en door een stuiter kwam de bal hoog in het doel achter de doelman van De Zwerver. Uit een hoekschop van wederom Davy van der Biessen scoorde debutant en voormalig profvoetballer Ninos Gouriye de 4-1. Vlak voor tijd werd de schade nog erger voor De Zwerver. Een uitstekende actie vanaf zijkant werd knap binnen gelopen door invaller Lars Brinkman.

Zo wint XerxesDZB overtuigend van De Zwerver en pakt het op doelsaldo de koppositie. XerxesDZB staat nu gelijk met BVCB en DCV met 10 punten uit 4 wedstrijden. Bekijk een aantal doelpunten hier: Instagram XerxesDZB

Volgende week ontvangt XerxesDZB in de 1e ronde van de KNVB Beker De Jonge Spartaan om 14:30 uur.

Na afloop was het weer lang gezellig in het clubhuis met DJ Migesa. De man van de wedstrijd is uiteindelijk aanvaller Orlano Stewart geworden.