• Voorbeschouwing: Kan XerxesDZB een goed vervolg geven tegen VV Smitshoek?

 • Aankomende zaterdag gaat XerxesDZB op bezoek bij VV Smitshoek. Afgelopen dinsdag werd er in de Voetbal Rijnmond Cup knap gewonnen na strafschoppen van 2e divisionist BVV Barendrecht. Kan de ploeg van Marco Jalink een goed vervolg geven aan de overwinning op BVV Barendrecht? De aftrap in Smitshoek is om 14:30 uur.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB verloor afgelopen zaterdag weer zeer ongelukkig in de laatste minuut van AVV Swift. XerxesDZB maakte 5 minuten voor tijd de gelijkmaker via Jordan Kroon. In de 90e minuut ging het wederom mis voor de ploeg van Marco Jalink, doordat AVV Swift de 3-2 maakte.

  Afgelopen dinsdag werd er eindelijk weer eens een resultaat behaald. Er werd zeer knap gewonnen na strafschoppen van 2e Divisionist BVV Barendrecht. Na 90 minuten was de stand 1-1. Voor rust scoorde Bruce van Kesteren de 1-0. XerxesDZB wist alle strafschoppen te maken en keeperstrainer Jim Nederhand hij verving de geblesseerde Wesley van der Molen wist er knap 2 te stoppen.

  VV Smitshoek wist de laatste competitie wedstrijd niet te winnen. Er werd 2-2 gespeeld tegen FC 's-Gravenzande. In 2019 wist VV Smitshoek nog niet te winnen. Er werden 3 punten gehaald uit 5 wedstrijden. Smitshoek staat nu op de 12e plaats in de Hoofdklasse A.

  Tegenstander

  Voetbalvereniging Smitshoek, is een Nederlandse voetbalclub uit het Zuid-Hollandse Barendrecht. De club werd opgericht op 23 juni 1960. VV Smitshoek speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Smitshoek.

  Vlak bij Sportpark Smitshoek ligt de Vinex-wijk Carnisselande. Voor de bouw van deze wijk had Smitshoek zo'n 200 leden. Nu Carnisselande helemaal af is, is er een ledenstop en staat de teller op 1470 leden (2010).

  In het seizoen 2015-2016 telde Smitshoek 12 Mini-F teams, 13 O9-teams, 13 O11-teams, 10 O13-teams, 10 O15-teams, 8 O17-teams, 6 O19-teams, 10 seniorenelftallen, 3 jeugd-gehandicapten-teams, 2 Veteranenelftallen, 3 meidenelftallen en 2 dameselftallen.

  De 1e ontmoeting dit seizoen tussen XerxesDZB en VV Smitshoek op Sportpark Faas Wilkes eindigde in een gelukkige 1-2 overwinning voor de bezoekers.