• Aanstaande zaterdag staat de spannende competitieclash XerxesDZB - VV Brielle in de 1e Klasse B op het programma op Sportpark Faas Wilkes. Na afloop zorgen DJ Vaiks L & Rowses voor de 3e helft in het clubhuis van XerxesDZB.

  Speelronde 3

  XerxesDZB heeft de overwinning op SV Heinenoord een goed vervolg gegeven. In Voorburg won de ploeg van trainer Tom Rietberg met 0-2 van Forum Sport.

  In de 1e helft had XerxesDZB het betere van het spel, maar verzuimde om de 0-1 te maken. Eugunio Leerdam had de grootste kansen, maar de doelman redde 2 keer goed. In de 37e minuut zag de scheidsrechter een handsbal in het 16-meter gebied en legde de bal op de stip voor Forum Sport. Doelman Ferry Hagendijk ontpopte zich als held en pakte de strafschop, waardoor de stand 0-0 bleef.

  In de 2e helft kwam XerxesDZB na 54 minuten spelen op 0-1. Aanvoerder Kai Fens kwam 1 op 1 met de doelman te staan en faalde niet en scoorde de 0-1. Na ruim een uur spelen kwamen de Zebra's op 0-2 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Een prachtig uitgespeelde counter via Myron Bostdorp leverde de 0-2 op via de schoen van Denzel Medar. Na de 0-2 is XerxesDZB niet meer in de problemen gekomen en wint het voor de 2e keer op rij in de competitie.

  Aanstaande zaterdag komt VV Brielle op bezoek op Sportpark Faas Wilkes. De aftrap is om 14:30 uur. Na afloop zorgen Oud-XerxesDZB'er Rowan Zechiel en Rhoandy Fabies als DJ Vaiks L & Rowses voor een gezellige 3e helft in het clubhuis.

  Tegenstander

  VV Brielle heeft een uitstekende start in de competitie met 7 punten uit 3 wedstrijden. Brielle speelde het 1e duel 2-2 gelijk uit bij Die Haghe. Vervolgens won Brielle met 3-1 van RVVH en 0-1 uit bij VELO. Op ranglijst zijn de Briellenaren terug te vinden op plek 2.

  VV Brielle is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Brielle, Zuid-Holland. De thuiswedstrijden worden op het Sportpark Geuzenpark in Vierpolders gespeeld. 

  VV Brielle is ontstaan uit een fusie op 1 juli 2011 tussen BVV WRW (Wit Rood Wit), opgericht op 2 augustus 1919, en SC Voorne, opgericht op 2 mei 1969. SC Voorne was tot 1969 de zaterdagafdeling van WRW.

  In 2017/2018 beleefde VV Brielle tot nu toe haar succesvolste seizoen. In de eerste klasse werd de 2e plaats behaald en in de nacompetitie werd promotie naar de Hoofdklasse maar net gemist. In de Districtsbeker haalde de club de halve finale en kwalificeerde zich voor het eerst voor de landelijke KNVB Beker in het volgende seizoen. In de eerste voorronde van de landelijke KNVB Beker verloor VV Brielle met 7-0 van EVV uit de Derde Divisie.

  Vorige ontmoeting

  De laatste ontmoeting tussen XerxesDZB en Brielle was in de nacompetitie. Op 26 juni 2018 promoveerde XerxesDZB naar de Hoofdklasse ten koste van VV Brielle. Het duel eindigde in 3-0 voor XerxesDZB.

  Scheidsrechter

  Het duel XerxesDZB - VV Brielle staat onder leiding van Bas de Haan.

  Selectienieuws

  Wegens langdurig blessureleed heeft verdediger Christiaan Hartmans aangegeven te stoppen met voetballen bij XerxesDZB. De verdediger kampte al langer met ernstig blessureleed en kiest zeer begrijpelijk voor zijn gezondheid. Wij wensen Christiaan het allerbeste toe en zien hem graag nog op ons sportpark.

  Verder kan trainer Tom Rietberg niet beschikken over aanvaller Marvin Strik, Boy Stoops, Desley Hoogendijk en Quinton Cheuk a Lam.

  Wedstrijdsponsor 

  De wedstrijdsponsor is HDG the fruit consultants. Zij zullen voor de muzikale 3e helft, fruit en hapjes zorgen in het cluhuis van XerxesDZB!

  Programma speelronde 4 Zaterdag 1e Klasse B