•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing van de regioderby XerxesDZB - VV Capelle

 • De eerste regioderby in de Hoofdklasse A voor XerxesDZB is aanstaande zaterdag een feit. Om 14:45 uur wordt er afgetrapt tegen VV Capelle op Sportpark Faas Wilkes.

  RKAV Volendam - XerxesDZB

  Vorig week ging de ploeg van Marco Jalink in de 2e helft hard onderuit bij RKAV Volendam. De 1e helft ging het redelijk gelijk op. Vlak voor rust kwamen de Volendammers op 1-0. XerxesDZB kwam goed de kleedkamer uit. Raoul Gangadin zorgde binnen 5 minuten na de rust voor de 1-1.

  Na een uur spelen kwam XerxesDZB ongelukkig op achterstand en toen ging het snel. De Volendammers wisten binnen een half uur 6 doelpunten te produceren. Een harde les voor de ploeg van Marco Jalink.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink kan nog altijd niet beschikken over aanvaller Jim Havenaar en verdediger Christiaan Hartmans. Beide spelers zijn nog langdurig geblesseerd. Mo Ajarai is aanstaande zaterdag afwezig.

  Tegenstander

  XerxesDZB - VV Capelle treffen elkaar voor het eerst in competitie verband.

  Vorige week herpakte VV Capelle zich na de 0-3 nederlaag tegen RKAV Volendam. De ploeg uit Capelle aan den Ijssel won met 4-1 van Nootdorp.

  Voetbalvereniging Capelle is een Nederlandse voetbalclub uit het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel. De club werd opgericht op 20 februari 1930. Capelle speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark 't Slot, 't Slot heeft één hoofdveld zonder verlichting en heeft een hoofdtribune voor 500 toeschouwers en het hoofdveld beschikt over 3.500 staanplaatsen.

  Capelle speelt sinds het seizoen 1992/1993 op het hoogste amateurniveau. Vanaf het seizoen 1998/99 tot en met 2009/10 in de Zaterdag Hoofdklasse A, met uitzondering van het seizoen 2004/05, toen het in de Zaterdag Hoofdklasse B speelde. De tweede plaats in die Hoofdklasse B is de beste prestatie van het eerste elftal tot nu toe.

  Als eerste club plaatste Capelle zich voor de nieuw te vormen Topklasse, die in het seizoen 2010/11 van start ging. In het seizoen 2016/17 speelt de club in de Derde divisie zaterdag. In 2018 degradeerde de club en komt in het seizoen 2018/19 uit in de Zaterdag Hoofdklasse A.

  Zangeres Evelyn

  Na 17:00 tot 21:00 uur zal zangeres Evelyn voor een gezellige 3e helft zorgen in het clubhuis van XerxesDZB. Ook kunt u een heerlijk sate menu bestellen.

  XerxesDZB (zondag) - BVCB

  Om 17:00 uur trappen XerxesDZB zondag 1 en BVCB af in de poulefase van de KNVB Beker.

  Wedstrijdsponsor

  Aanstaande zaterdag is Rockxuitzendbureau Waddinxveen wedstrijdsponsor van de wedstrijd XerxesDZB - VV Capelle. Doelman Wesley van der Molen is werkzaam bij Rockx in Waddinxveen.

  Rockx is het verlengstuk van uw eigen HR afdeling. Als partner ondersteunen wij u met al uw HR-vraagstukken om u en uw bedrijf te ontzorgen. De basis van ons partnerschap is dat we op elkaar kunnen bouwen, onze slogan is niet voor niets "Rotsvast, vertrouwen!".

  Bekijk hier de website van Rockx