•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB gaat op bezoek bij FC 's-Gravenzande

 • XerxesDZB gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij het in vorm verkerende FC s'-Gravenzande. De aftrap in het Westland is om 14:30 uur.

  6e speelronde

  XerxesDZB is uit op revanche na de onnodige verloren thuiswedstrijd tegen AVV Swift uit Amsterdam. De ploeg van Marco Jalink kwam al vroeg op een 0-1 achterstand na slecht ingrijpen van XerxesDZB. Na 11 minuten zorgde spits Robin Driesse al voor de gelijkmaker. De spits schoot de bal in de verre hoek en liet de doelman van AVV Swift kansloos. 

  XerxesDZB verzuimde de 2-1 te maken via onder andere Bruce van Kesteren en Jordan Kroon en ook AVV Swift liet kansen liggen. Mede dankzij doelman Wesley van der Molen en verdediger Mike Navajas bleef het lang 1-1. 2 minuten voor tijd was het dan toch raak voor de Amsterdammers. Uit een hoekschop kon de speler van Swift de bal helemaal vrij inkoppen en in de extra tijd werd het zelfs nog 1-3 voor AVV Swift. Een onnodige en vervelende nederlaag voor de ploeg van Marco Jalink.

  FC 's-Gravenzande verkeerd in een goede vorm. Vorige week werd er met 2-4 uit gewonnen van VV Smitshoek. De ploeg uit Westland staat op dit moment knap 3e in de Hoofdklasse A.

  Tegenstander

  FC 's-Gravenzande is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit 's-Gravenzande, opgericht op 1 juli 2010 en is ontstaan uit een fusie tussen de 's-Gravenzandse SV en de 's-Gravenzandse VV. Het eerste elftal van de club speelt vanaf 2017/18 (weer) in de Hoofdklasse.

  FC 's-Gravenzande heeft ruim 1600 leden en telt meer dan 20 seniorenteams, waarvan twee vrouwen en meer dan 50 jeugdelftallen. De thuiswedstrijden worden op het Juliana Sportpark gespeeld.

  Teamnieuws

  XerxesDZB mist aanstaande zaterdag nog steeds een flink aantal spelers. Trainer Marco Jalink kan niet beschikken over Christiaan Hartmans, Jim Havenaar, Leonardo de Pina, Leon van den Berg en Mike van der Steen. Ook Mo Ajarai is afwezig.

  Programma