•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB hervat competitie bij VV Capelle

 • Aanstaande zaterdag wordt de competitie in de Hoofdklasse A hervat. XerxesDZB gaat op bezoek bij VV Capelle. De derby in Capelle aan den IJssel start al om 14:00 uur.

  Winterstop

  De ploeg van Marco Jalink is in de winterstop niet op trainingskamp geweest en speelde een aantal oefenwedstrijden tegen tegenstanders uit de omgeving. Er werd tegen CVV Zwervers (1-3 gewonnen), Westlandia (2-3 verloren) en afgelopen dinsdag tegen VV Brielle geoefend. De wedstrijd afgelopen dinsdag tegen Zaterdag 1e Klasser VV Brielle werd met 0-2 gewonnen. 

  De laatste wedstrijd voor de winterstop ging XerxesDZB thuis onderuit tegen Jong FC Den Bosch. Op Sportpark Faas Wilkes werd het 0-2.

  Tegenstander

  De thuiswedstrijd en de enige overwinning van XerxesDZB werd behaald tegen VV Capelle. In de laatste minuut zorgde Bruce van Kesteren voor grote vreugde op Sportpark Faas Wilkes door een vrije trap van Moreno Marengo binnen te lopen. Het werd 2-1 voor de Zebra's. XerxesDZB staat nu op de 16e plaats met 6 punten uit 15 wedstrijden. 

  VV Capelle verloor de laatste winterstop met 3-0 uit bij VV Spijkenisse. De trainer Ron Timmermans vertrok in de winterstop en werd opgevolgd door Ton van Bremen. VV Capelle staat op de 14e plaats in de Hoofdklasse A met 14 punten uit 15 wedstrijden.

  Voetbalvereniging Capelle is een Nederlandse voetbalclub uit het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel. De club werd opgericht op 20 februari 1930. Capelle speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark 't Slot, 't Slot heeft één hoofdveld zonder verlichting en heeft een hoofdtribune voor 500 toeschouwers en het hoofdveld beschikt over 3.500 staanplaatsen.

  Capelle speelt sinds het seizoen 1992/1993 op het hoogste amateurniveau. Vanaf het seizoen 1998/99 tot en met 2009/10 in de Zaterdag Hoofdklasse A, met uitzondering van het seizoen 2004/05, toen het in de Zaterdag Hoofdklasse B speelde. De tweede plaats in die Hoofdklasse B is de beste prestatie van het eerste elftal tot nu toe.

  Als eerste club plaatste Capelle zich voor de nieuw te vormen Topklasse, die in het seizoen 2010/11 van start ging. In het seizoen 2016/17 speelt de club in de Derde divisie zaterdag. In 2018 degradeerde de club en komt in het seizoen 2018/19 uit in de Zaterdag Hoofdklasse A.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink kan niet beschikken over Jim Havenaar, Leon van den Berg, Moreno Marengo, Mo Arajai, Ioldi, Christiaan Hartmans, Roy Spierings en Stefan Dams.

  Doelman Wesley van der Molen en Leshawn Lisse keren beide terug in de wedstrijdselectie van XerxesDZB.

  Programma