•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB in derby tegen VV Capelle

 • Aanstaande zaterdag gaat XerxesDZB op bezoek bij V.V.Capelle. De derby in Capelle aan den IJssel start al om 14:00 uur.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB verloor vorige week  in eigen huis ongelukkig met 2-3 van FC ’s Gravenzande. De ploeg van Marco Jalinkbegon, ondanks de zichtbare strijdlust die werd geleverd, ongelukkig aan de wedstrijd. Na een half uur spelen gingen de gasten met 0-2 aan de leiding, waarna de wedstrijd kantelde en XerxesDZB met een verdiend 2-2 gelijkspel de kleedkamer opzocht. In de tweede helft werd de paal nog tweemaal geraakt door de zebra’s, maar als hekkensluiter zul je dan altijd zien dat je de deksel zelf nog op de neus krijgt vlak voor tijd.

  V.V. Capelle bezet momenteel de 14e plek op de ranglijst. Dit houdt in dat Capelle nog minimaal twee plaatsen zal moeten stijgen om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Vorige week bleef het 0-0 op Sportpark ’t Slot tegen Jodan Boys.

  Tegenstander

  De thuiswedstrijd en de enige overwinning van XerxesDZB werd behaald tegen V.V. Capelle. In de laatste minuut zorgde Bruce van Kesteren voor grote vreugde op Sportpark Faas Wilkes door een vrije trap van Moreno Marengo binnen te lopen. Het werd 2-1 voor de Zebra's. XerxesDZB staat nu op de 16e plaats met 6 punten uit 18 wedstrijden. 

  V.V. Capelle speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen JodanBoys en wist de week daarvoor knap te winnen bij hoogvlieger Jong FC Den BoschTrainer Ron Timmermans vertrok in de winterstop en werd opgevolgd door Ton van Bremen. VV Capelle staat op de 14e plaats in de Hoofdklasse A met 19 punten uit 19 wedstrijden.

  Voetbalvereniging Capelle is een Nederlandse voetbalclub uit het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel. De club werd opgericht op 20 februari 1930. Capelle speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark 't Slot, 't Slot heeft één hoofdveld zonder verlichting en heeft een hoofdtribune voor 500 toeschouwers en het hoofdveld beschikt over 3.500 staanplaatsen.

  Capelle speelt sinds het seizoen 1992/1993 op het hoogste amateurniveau. Vanaf het seizoen 1998/99 tot en met 2009/10 in de Zaterdag Hoofdklasse A, met uitzondering van het seizoen 2004/05, toen het in de Zaterdag Hoofdklasse B speelde. De tweede plaats in die Hoofdklasse B is de beste prestatie van het eerste elftal tot nu toe.

  Als eerste club plaatste Capelle zich voor de nieuw te vormen Topklasse, die in het seizoen 2010/11 van start ging. In het seizoen 2016/17 speelt de club in de Derde divisie zaterdag. In 2018 degradeerde de club en komt in het seizoen 2018/19 uit in de Zaterdag Hoofdklasse A.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink kan niet beschikken over Mo Arajai, Christiaan Hartmans en Roy Spierings.

  Jim Havenaar zal na langdurig blessureleed zijn rentree maken bij het 2e elftal van XerxesDZB in de bekerwedstrijd tegen Schoonhoven 2.