•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB krijgt AVV Swift op bezoek

 • Aanstaande zaterdag speelt XerxesDZB een thuiswedstrijd tegen AVV Swift uit Amsterdam. De aftrap op sportpark Faas Wilkes is om 14:45 uur.

  5e speelronde

  Afgelopen zaterdag pakte de ploeg van Marco Jalink knap een punt bij VV Zwaluwen in Vlaardingen. Het bleef 0-0 en het punt was dik verdiend. XerxesDZB stond verdedigend goed en gaf weinig weg. VV Zwaluwen werd alleen gevaarlijk uit standaardsituaties. XerxesDZB kreeg via Moreno Marengo nog een enorme kans op de 0-1. Uiteindelijk was de eindstand van 0-0 een goede afspiegeling van de wedstrijd.

  AVV Swift won thuis met grote cijfers van VV Capelle. De ploeg uit Amsterdam kwam 0-2 achter en ze kantelde de wedstrijd volledig. Het werd 6-2 voor AVV Swift.

  XerxesDZB staat op de 11e plaats met 6 punten uit 5 wedstrijden in de Hoofdklasse A. AVV Swift vinden we terug op de 9e plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden. De wedstrijd tussen AVV Swift en Ter Leede werd gestaakt bij een stand van 0-0.

  Tegenstander

  Amsterdamse Voetbalvereniging Swift (AVV Swift) is een voetbalclub uit Amsterdam, opgericht op 1 februari 1910 en speelt op het Sportpark Olympiaplein. Het zaterdagstandaardelftal speelt in de Zaterdag Hoofdklasse A en het eerste zondagelftal in de Vierde klasse (2016/17).

  In het seizoen 2017/18 wist de club in de eerste ronde van de KNVB beker Vitesse na strafschoppen te verslaan. Vitesse was de bekerwinnaar van het seizoen daarvoor. Swift was hiermee de eerste amateurclub in de Nederlandse voetbalgeschiedenis die de bekerhouder in de eerste wedstrijd van de volgende bekercompetitie uitschakelde.[1] Na deze wedstrijd werd Swift geloot aan eveneens Eredivisie club Feyenoord. Deze wedstrijd ging echter met 4-1 verloren.

  Teamnieuws

  XerxesDZB mist zaterdag een aantal belangrijke spelers. Leon van den Berg liep vorige week een zware blessure op bij VV Zwaluwen. Ook Leonardo de Pina, Mike van der Steen, Jim Havenaar en Christiaan Hartmans zijn geblesseerd.

  Wedstrijdsponsor

  Zaterdag is Luxe brood en banketbakkerij R.H. Venekamp uit Amsterdam de wedstrijdsponsor van XerxesDZB - AVV Swift. Bekijk hier de website.