• Voorbeschouwing: XerxesDZB krijgt VV Smitshoek op bezoek op Sportpark Faas Wilkes

 • Aanstaande zaterdag ontvangt XerxesDZB op Sportpark Faas Wilkes VV Smitshoek. De ploeg van Marco Jalink heeft nu 4 keer op rij verloren in competitie en is weggezakt naar de 15e plaats in de Hoofdklasse A. De aftrap in Rotterdam Zevenkamp is om 14:45 uur.

  9e speelronde

  XerxesDZB miste vorige week een aantal vaste basisspelers en verloor kansloos met harde cijfers van Ter Leede. Het werd in Sassenheim 5-0.

  Trainer Marco Jalink kon niet beschikken over centrale verdedigers Leon van den Berg, Desley Hoogendijk en Christiaan Hartmans. De verdedigers zijn duidelijk een groot gemis voor de Zerbra's. XerxesDZB kwam al na 1 minuut op een 1-0 achterstand. De ruststand was 3-0. Een slechte 1e helft van de Zebra's. In de 2e helft had XerxesDZB ook weinig te vertellen en was de uitslag van 5-0 meer dan terecht. 

  VV Smitshoek vinden we terug op de 13e plaats met 10 punten uit 9 wedstrijden. Vorige week verloor VV Smitshoek thuis met 2-3 van RKAV Volendam. 

  Tegenstander

  Voetbalvereniging Smitshoek, is een Nederlandse voetbalclub uit het Zuid-Hollandse Barendrecht. De club werd opgericht op 23 juni 1960. VV Smitshoek speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Smitshoek.

  Vlak bij Sportpark Smitshoek ligt de Vinex-wijk Carnisselande. Voor de bouw van deze wijk had Smitshoek zo'n 200 leden. Nu Carnisselande helemaal af is, is er een ledenstop en staat de teller op 1470 leden (2010).

  In het seizoen 2015-2016 telde Smitshoek 12 Mini-F teams, 13 O9-teams, 13 O11-teams, 10 O13-teams, 10 O15-teams, 8 O17-teams, 6 O19-teams, 10 seniorenelftallen, 3 jeugd-gehandicapten-teams, 2 Veteranenelftallen, 3 meidenelftallen en 2 dameselftallen.

  De Mini-F speelt ieder seizoen een WK. Dit WK duurt een heel seizoen. De spelers spelen in viertallen in verschillende landenteams. Deze landenteams zijn onder andere: Ierland, Nederland, Portugal, Spanje, Engeland, Italiƫ, Braziliƫ en Zweden. De Mini-F heeft ook zijn eigen veld. Dit is een kunstgrasveld met boarding eromheen. Op dit veld kunnen 3 wedstrijdjes tegelijk gespeeld worden.

  Teamnieuws

  XerxesDZB mist aanstaande zaterdag nog een aantal spelers. Verdedigers Christiaan Hartmans en Leon van den Berg zijn nog altijd geblesseerd. Ook aanvallers Jim Havenaar en William Darjij kunnen wegens blessures niet spelen. Doelman Wesley van der Molen is ziek.

  Wedstrijdsponsor

  De wedstrijdsponsor van XerxesDZB - VV Smitshoek is BG Freightline uit Rotterdam.

  BG Freightline is een internationaal logistiek bedrijf. Bekijk hier de website.