•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB maakt rentree in de Hoofdklasse tegen DFS

 • XerxesDZB maakt zich op voor de 1e competitie wedstrijd van het seizoen in de Hoofdklasse A, waarin DFS uit Opheusden de tegenstander is. Er wordt zaterdag om 14:45 uur afgetrapt op Sportpark Faas Wilkes.

  Voorbereiding

  XerxesDZB begon de voorbereiding met een bijna gehele nieuwe selectie en een nieuwe trainer Marco Jalink. Van het team van vorig seizoen zijn Bruce van Kesteren, Leonardo da Pina, Mike Navajaszijn veel nieuwe jongens bij gekomen, zowel vanuit de jeugd als van buiten af.

  XerxesDZB heeft veel oefenwedstrijden gespeeld in de voorbereiding die dit seizoen begon op zaterdag 21 juli.

  Hieronder de uitslagen van de voorbereiding

  XerxesDZB - FC Rotterdam Oost: gestaakt na 80 min bij een stand van 2-3. Nieuwe aanwinst van XerxesDZB Jim Havenaar brak zijn enkel.

  RVVH - XerxesDZB: Uitslag 2-1 (0-1 Raoul Gangadin)

  Rijssoord - XerxesDZB: Uitslag 2-1 (2-1 Mike Navajas Sanchez)

  Scheveningen - XerxesDZB: Uitslag 1-0

  XerxesDZB - Jong Sparta: Uitslag 0-5

  Halsteren - XerxesDZB: Uitslag 2-1 (0-1 Leonardo da Pina)

  XerxesDZB - CWO: Uitslag 5-1 (1-0 Raoul Gangadin, 2-0 Robin Driesse, 3-0 Robin Driesse, 4-0 Denzel Medar, 5-1 Leshawn Lisse)

  Afgelopen dinsdag speelde XerxesDZB hun laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Uit bij Sportlust’46 werd er 1-1 gelijk gespeeld. Aan de kant van de Zebra’s werd het doelpunt gemaakt door Leshwam Lisse. Vorig seizoen speelde de Zebra’s voor promotie naar de Hoofdklasse ook tegen Sportlust’46.

  Tegenstander

  Sv DFS (Sportvereniging Door Fusie Sterk) is een op 1 oktober 2001 opgerichte omnisportvereniging uit Opheusden, gemeente Neder-Betuwe in de Nederlandse provincie Gelderland. De club ontstond als gevolg van een fusie tussen de sportvereniging ASV Sparta ’57 en de voetbalvereniging VV Opheusden. De sporten gymnastiek en voetbal kunnen in georganiseerd verband beoefend worden.

  Sinds 2015 speelt sv DFS weer in de Hoofdklasse. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg uit Opheusden als 9e in de Hoofdklasse B.

  Selectienieuws

  XerxesDZB kan aanstaande zaterdag niet beschikken over Jim Havenaar en Christiaan Hartmans wegens blessures. Rechtsback Wembley Paulino Reyes is zaterdag afwezig.

  Om 12:00 uur trapt XerxesDZB 2 af tegen BVCB 2 in de poulefase van de beker.

  Wedstrijdsponsor

  Iedere thuiswedstrijd van XerxesDZB zaterdag 1 is er een wedstrijdsponsor. Deze week is dat het bedrijf Nedcargo. Nedcargo is een groot logistiek bedrijf voor voeding, drank en retail.

  Bekijk hier de website van Nedcargo.

  Elftal van de week

  Afgelopen donderdag trainde de selectiespelers Jan Tuitel en Leonardo Da Pina mee met het elftal van de week. Tegen DFS zijn Jo8-1 en Jo8-2 het elftal van de week.