• Voorbeschouwing: XerxesDZB naar Katwijk tegen FC Rijnvogels

 • XerxesDZB speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd in Katwijk tegen FC Riinvogels. De aftrap in de Hoofdklasse A is om 14:30 uur.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB verloor afgelopen zaterdag de competitiehervatting wederom ongelukkig. Op Sportpark Faas Wilkes ging VV Zwaluwen er met een 2-3 overwinning vandoor, nadat de ploeg van trainer Marco Jalink een voorsprong weggaf. 

  Oud-XerxesDZB'er Tevyn Biekman zorgde voor de 0-1 voor VV Zwaluwen, wat tevens ook de russtand was. XerxesDZB kwam goed de kleedkamer uit en wist via Bruce van Kesteren op gelijke hoogte te komen. 10 minuten later zorgde Jordan Kroon voor vreugde op Sportpark Faas Wilkes de 2-1 te maken. 

  7 minuten later scoorde VV Zwaluwen de gelijkmaker en in de 75e minuut stond het 2-3 voor de ploeg uit Vlaardingen, dat ook de eindstand was. Wederom een ongelukkige nederlaag voor XerxesDZB dat nu laatste staat met 6 punten uit 16 wedstrijden. 

  FC Rijnvogels verloor vorige week met 1-0 van Ter Leede. FC Rijnvogels staat nu op de 11e plaats in de Hoofdklasse A.

  Tegenstander

  FC Rijnvogels (Fusie Club Rijnvogels) is een op 29 mei 2004 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit de gemeente Katwijk, Zuid-Holland, Nederland. De club komt uit de buurtschap De Pan. De thuiswedstrijden worden op sportpark "De Kooltuin", nabij voormalig Vliegkamp Valkenburg, gespeeld. De kleuren zijn rood en wit. Het standaardelftal komt uit in de Hoofdklasse A zaterdag (seizoen 2018/19).

  De club ontstond op 29 mei 2004 als gevolg van de fusie tussen de voormalige Katwijkse voetbalclubs MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts) en KRV (Katwijk Rijn Vogels). Beide voormalige clubs lagen in Katwijk aan den Rijn in de buurt van het voormalige vliegkamp op enkele honderden meters afstand van elkaar. MVKV was van oorsprong de voetbalclub voor de mariniers van Vliegkamp Valkenburg.

  De club bestaat uit veertien mannenteams, 12 vrouwen-/meisjesteams, 23 teams voor de pupillen (waaronder een voor de 'kabouters'), dertien teams voor de junioren en vijf 'G' teams. Sinds de zomer 2016 is de hoofd- en shirtsponsor TRS Transportkoeling.