•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB naar Vlaardingen op bezoek bij VV Zwaluwen

 • XerxesDZB gaat in de 5e speelronde van de Hoofdklasse A op bezoek bij VV zwaluwen uit Vlaardingen. De aftrap op sportpark Zwaluwenlaan is om 14:30 uur.

  4e speelronde

  Vorige week speelde XerxesDZB uit bij SV Nootdorp. Er werd een punt gepakt in Nootdorp. XerxesDZB verspeelde daar 2 punten.

  De ploeg van Marco Jalink had de wedstrijd bij 0-1 moeten beslissen, maar dat gebeurde niet en een kwartier voor tijd maakte Nootdorp met veel geluk de gelijkmaker. XerxesDZB kwam vroeg in de 2e helft op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Bruce van Kesteren. Door het punt staat XerxesDZB nu op de 10e plaats in de Hoofdklasse A.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink kan deze week niet beschikken over Jim Havenaar en Christiaan Hartmans. Beide spelers zijn langdurig geblesseerd. Mike van der Steen zit ook niet bij de wedstrijdselectie. De middenvelder raakte afgelopen dinsdag geblesseerd tijdens de training.

  Tegenstander

  VV Zwaluwen is zeker geen onbekende voor XerxesDZB. Zwaluwen en XerxesDZB speelde jarenlang samen in de Hoofdklasse B, totdat XerxesDZB degradeerde naar de 1e Klasse. Het waren altijd leuke en doelpuntrijke wedstrijden.

  Voetbalvereniging Zwaluwen is een voetbalvereniging uit Vlaardingen, opgericht op 5 september 1935. Het clubtenue bestaat uit een zwart-wit verticaal gestreept shirt, een zwarte broek, en zwarte kousen met witte boord. De club is gelegen aan de Zwaluwenlaan 500.

  Na een kampioenschap in de 2e klasse D (seizoen 2008/2009) en een promotie na een 3e plaats in de 1e klasse B (seizoen 2009/2010), speelt Zwaluwen sinds het seizoen 2010/2011 in de zaterdag Hoofdklasse.

  Teamfoto

  Afgelopen maandagavond is de teamfoto gemaakt van de selectie voor de tribune op Sportpark Faas Wilkes.