•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB ontvangt FC Jong Den Bosch

 • In de laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangt XerxesDZB op Sportpark Faas Wilkes FC Jong Den Bosch. De aftrap op Sportpark Faas Wilkes is om 14:45 uur.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB ging bij SC Feyenoord met 4-2 onderuit. In de 1e helft raakte doelman Roy Spierings geblesseerd en maakte de jonge Jesse van Sonsbeek zijn debuut voor XerxesDZB. XerxesDZB had een slechte fase in de eerste helft waar SC Feyenoord van profiteerde en met een 4-0 voorsprong ging rusten.

  In de 2e helft deed XerxesDZB via Bruce van Kesteren en Moreno Marengo nog iets terug wat de eindstand iets dragelijker maakte. Het werd 4-2 op Varkenoord. Dat betekende alweer de 9e nederlaag op rij in de competitie.

  Afgelopen dinsdag leed XerxesDZB ook een pijnlijke nederlaag tegen de nummer laatst uit de 1e Klasse RVVH. Het werd 1-3 op Sportpark Faas Wilkes.

  FC Jong Den Bosch won vorige week thuis tegen het Amsterdamse AVV Swift met 1-0. De belofte van de BVO FC Den Bosch staan 4e in de Hoofdklasse A met 24 punten uit 14 wedstrijden.

  De tegenstander

  FC Den Bosch is een club uit het betaald voetbal uit 's-Hertogenbosch die speelt in de Eerste divisie. De club heette eerder ook FC Den Bosch'67 en BVV Den Bosch. Vanaf 1992 is het weer FC Den Bosch. FC Den Bosch ligt naast de amateurvoetbalclub BVV.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink kan wegens verschillende omstandigheden niet beschikken over Christiaan Hartmans, Leon van den Berg, Jim Havenaar, Denzel Medar, Desley Hoogendijk, Robin Driesse, Raoul Gangadin, Mo Ajarai en doelman Roy Spierings. 

  Doelman Wesley van der Molen keert terug in de selectie van XerxesDZB en zal zaterdag het doel verdedigen voor de Zebra's.