• Voorbeschouwing: XerxesDZB ontvangt koploper SV Poortugaal in topper

 • XerxesDZB ontvangt aanstaande zaterdag de bijna onverslaanbare koploper SV Poortugaal om 14:30 uur op Sportpark Faas Wilkes. De 3e helft zal zanger Rick Thijssen voor een feestje zorgen in het clubhuis van XerxesDZB!

  Vorige speelronde

  XerxesDZB hervatte vorige week de competitie uit bij BVCB uit Bergschenhoek. De ploeg van Tom Rietberg had veel moeite met het slecht bespeelbare veld en had het de 1e helft heel lastig. Doelman Ferry Hagendijk hield de ploeg goed op de been. Vlak voor rust kwam XerxesDZB op een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Myron Bostdorp tikte Jim Havenaar de 0-1 binnen.

  In de 2e helft was het niet veel beter, maar verzuimde XerxesDZB de 0-2 te maken, waardoor BVCB in de laatste minuut nog bijna langszij kwam door een schot wat keihard op de lat verdween. Door de overwinning stijgt XerxesDZB naar de 4e plaats in de 1e Klasse B.

  SV Poortugaal speelde vorige week de topper tegen Neptunes-Schiebroek. Ook deze wedstrijd wist SV Poortugaal winnend af te sluiten. Het werd 3-1. Door de overwinning lijkt niets het kampioenschap voor SV Poortugaal nog in de weg te zitten. Ze hebben 12 punten voorsprong op de nummer 2 Neptunes-Schiebroek.

  Tegenstander

  De club ontstond als gevolg van de fusie tussen VV Oude Maas en PSV Poortugaal, officieel per 1 juli 2018. De nieuwe club is actief in de zaterdagafdeling van het amateurvoetbal. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Polder Albrandswaard gespeeld.

  Teamnieuws

  Trainer Tom Rietberg kan aanstaande zaterdag niet beschikken over Rens Herweijer, Yusuf Can en Quinton Cheuk a Lam.

  Wedstrijdsponsor

  De wedstrijdsponsor aanstaande zaterdag van de wedstrijd XerxesDZB - SV Poortugaal in de Zaterdag 1e Klasse B is Keurslager Dirk van Tol (Ommoord - Hesseplaats)

  Keurslager Dirk van Tol

  3e helft

  Vanaf dit seizoen zorgen de wedstrijdsponsors voor een muzikale 3e helft in het clubhuis van XerxesDZB. Aanstaande zaterdag zorgt zanger Rick Thijssen vanaf 16:30 uur voor een feestje in de 3e helft! Bij genoeg animo zal Feyenoord tegen FC Emmen live worden uitgezonden om 19:45 uur.

  Programma